Brigaldara, Ripasso Superiore 2019

Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakter-istisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur. Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.

159,-135 kr

Andre kiggede også på

Brigaldara, Ripasso Superiore 2019

Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakter-istisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur. Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge.

Speri, Pigaro Valipolicella Ripasso Classico Superiore 2018

Den bedste kvalitet af Valpolicella Classico druer får en andengæring på Amaronekvas, der hos Speri kun bruges én gang, hvor loven tillader to gange. En vin, der kombinerer smagstoner fra Amarone og høj frugtintensitet med en rankere struktur, syrlige kirsebær, fin syre og et komplekst krydderimix.

Tenuta Chiccheri, Valpolicella DOC, Ripasso Superiore 2018

En seriøs Ripasso, der i den grad passer til de kraftigere retter pga. vinens tørstoffer og struktur. Det er en vinøs og flot vin med utrolig aroma af modne røde bær, fyldig smag af mørke bær, peber og lakrids og en længde præget af lagring i fransk eg.

Maso Maroni, Valpolicella Superiore Ripasso 2017 (v/6stk)

En ren og rank Ripasso med mere karakter end de allerfleste andre Ripasso-vine på markedet.. En vin som bare befinder sig i en helt anden liga end de tunge, rosinerede og sødmefulde vine. En herlig jovial vin, men på ingen måde endimensional vin som godmodigt finder sig i næsten hvad som helt fra køkkenholdet.