Bourgogne Rouge 2021

Girardins Bourgogne Rouge er en smuk og letløbende rød Bourgogne, som brillerer med en uhyre renhed i frugten, elegance og forfinede nuancer fremfor power.

239,-215 kr

Andre kiggede også på

Lecheneaut, Bourgogne Rouge Clos Prieur 2019

En smuk aromatisk Bourgogne med indsmigrende stil og finesse. Pinot Noir druen udfolder sig her med noter af brombær, jordbær og et strejf af fyrretræ. I munden opleves en komplet vin med frugtsyre, tannin og frugt i balance. En super eksponent for velsmagende Bourgogne. Som ledsager til lyse kødretter og milde oste er den perfekt. Lecheneaut brødrene høster her fra en enkelt Clos i Bourgogne. ”Clos Prieur” er beliggende på den forkerte side af vejen og har derfor ingen yderligere klassifikation. Kvaliteten af Pinot Noir druerne på denne mark er dog så høj at Philippe og Vincent vælger at tappe vinen med markens navn. Dette er altid et best buy fra brødrene. En god kombination af moden frugt, fad og elegance.

Bourgogne Rouge 2021

Girardins Bourgogne Rouge er en smuk og letløbende rød Bourgogne, som brillerer med en uhyre renhed i frugten, elegance og forfinede nuancer fremfor power. Vinen står med en klar, transparent rød farve og let-løftede aromaer af jordbær, røde kirsebær,

Domaine Thierry Mortet, Bourgogne Rouge Cuvee Les Charmes de Daix 2020

Cuvée Les Charmes de Daix imponerer, og i en appellation, som ellers byder på uforskammet mange skuffelser, er denne vin et opløftende lyspunkt, som uddeler bøllebank til mange langt dyrere vine med fine kommunenavne på etikkerne. Så hvis du sværger til lys, feminin og slank Bourgogne med stor aromatisk finesse, er du på rette vej!Vinen kommer fra den lille kommune Daix som ligger helt oppe i udkanten af Dijon. Her har Thierry Mortet langtidslejemål på 6 små parceller, hvor de 15-50 år vinstokke alle står i en stenet blanding af ler og kalksten. Der er tale om blot 1 ha., som i mere end 10 år blev kultiveret økologisk, men det sluttede i 2014, hvor Thierry efter nogle år med klimatiske udfordringer, der blev toppet op af drilske ændringer i det økologiske regelsæt, besluttede, at økologien ikke længere gav nogen mening for ham. Denne 2018'er er således for 5. gang ikke længere økologisk, selvom Thierrys hjerte stadig banker for den størst mulige biodiversitet, og selvom der ikke er andre forbudte kemikalier blandt vinstokkene end dem, som blæser ind fra naboerne.Der høstes i hånden med en sortering både i vinmarken og nede i kælderen 15 km. længere sydpå, således at udbyttet altid lander under den grænse, der er sat i den gavmilde Bourgogne appellation. Alle stilke fjernes og druerne får et knus hvorefter most, kerner og skind får lov til at stå i op til en uge for at udvikle den aromatiske kompleksitet. Gæringen sættes i gang i beton uden fremmede gærstammer og forløber med flere daglige pigeage hvorefter vinen i løbet af 4 måneder i fred og ro gennemgår den malolaktiske gæring. Herefter fyldes vinen på brugte fade og modner i 11 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker efter en let filtrering.Vinen skænkes med en rubinrød kerne og en fin duft af mørke kirsebær, ribs og granatæble der diskret akkompagneres af søde krydderier fra fadene. Dejlig aromatisk, ikke videre kraftig, men heller ikke let fordi et lidt urtet mineralsk bundtræk sammen med faste tanniner skaber en på dette niveau sjældent set dybde.

Louis Jadot, Bourgogne Rouge 2021

En af Bourgognes vigtigste jordbesiddereI 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.Jacques Lardière – tilbage til Bourgognes rødderLouis Jadots vinmager Jacques Lardière laver Bourgogne, som den oprindeligt smagte – nemlig af dens terroir. Jacques Lardière ønsker at trække den maksimale smag ud af druerne; ikke kun frugten, men også de mineralske nuancer. Derfor håndsorteres alle klaser, så kun perfekt sunde druer når frem til gæringskarret. Dermed kan Jacques forlænge den rødvinenes såkaldte macération – dvs den tid hvor mosten trækker farve, syre og smagsstoffer ud af drueskallerne – til mindst én måned. Det er omtrent dobbelt så lang tid som hos andre bourgogneproducenter. Derfor er Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige.Det bedste hus i Beaune ifølge ParkerKvaliteten af vinene har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.Bourgogne Rouge ”Couvent des Jacobins”Louis Jadot har en krystalklar holdning om, at husets Bourgogne Rouge skal være førsteklasses! Det er formentlig den allervigtigste ”ambassadør” for Louis Jadot. For at højne kvaliteten yderligere opførte Jadot i 2008 et nyt lille vineri, ”Pierres Rouge”, i Givry, hvor der udelukkende skal fremstilles Bourgogne Rouge. En stor del af druerne stammer netop fra Côte Chalonnaise. De øvrige druer er fra Côte d’Or.Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader.