Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

499 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Bodegas Cuevas de Arom, AROM 2018

Denne velsmagende vin stammer fra højtbeliggende, gamle vinmarker i DO Campo de Borja i Aragon. Pedra Forca består af 60% Garnacha Tinta og 40% Syrah, som har lagret på neutrale cementbeholdere. Det giver en fantastisk raffineret og frugtagtig vin med en frisk nerve og karakter. Den byder på et bredt spektrum af aromaer af jordbær, blåbær og violer i et smukt samspil med krydrede noter og en antydning af røg. Strukturen er elegant med moderate tanniner og en charmerende, frugtbaseret intensitet. Bag Pedra Forca står MW Fernando Mora, som betragtes som et af det ny Spaniens lysende talenter.

Pago de los Capallanes, Tinto Reserva 2017

Voldsom frugtkoncentration i denne Reserva fra Ribera del Duero. Dyb rød farve med en kraftfuld duft af solbær, nyristede egetræsfade og mørk chokolade. I munden optræder vinen med stor balance hvor de modne frugtnoter følges flot til dørs af den stramme tannin og fine frugtsyre. Intensiteten i denne vin gør den oplagt til grillet kød og modne oste.Fremstillet 100% på Tempranillo druen der høstes fra gamle vinmarker. Efter en kort periode hvor vinen ligger og trækker ekstrakt fra skindet, starter den naturlige alkoholiske gæring. Den alkoholiske gæring foretages over 30 dage, for at få trukket mest mulig karakter fra drueskallerne. Efter endt malolaktisk gæring, så lagres denne Reserva i 18 måneder på nye franske egetræsfade, inden aftapning. En kraftfuld vin der har potentiale til at blive gemt i op til 15 år fra høståret.