Bodegas Peñafiel, Dominio de Miros 2017

Den dybrøde vin har en frisk duft, som let kan snyde næsen - man aner svært kraften som lurer under overfladen. Den er nemlig en kraftfuld, levende og fyldig vin, som næsten tager pusten fra dig og på flotteste vis balancerer elegance og kraft. Det er Klassisk Ribera del Duero, som bare lige er taget et gear op med 36 måneder på små egetræsfade. Server den ved 16-18°C i mellemstore rødvinsglas og nyd den til kraftige kødretter med lam eller oksekød og masser af smag og dybde.

999 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Dominio de Tares, Bierzo Mencia Cepas Viejas 2017

”Cepas Viejas” (ældre vinstokke) laves 100% på Mencía, der er en gammel, lokal druesort i Galicien og Castilla-León, og som i dag får en bedre vinificering og derfor giver langt bedre vine end tidligere. Dominio de Tares er en af de producenter, som forstår at lave fantastiske vine på netop denne druesort. Huset henter Mencía-druerne i både Bierzo Bajo og Bierzo Alto, fra vinmarker som ligger mellem 480-650 m.o.h., på en undergrund af skiffer, ler og kridt. De bush-formede vinstokke er over 60 år gamle og giver et lille udbytte, men til gengæld yderst koncentrerede druer.Klaserne transporteres til kælderen i små kasser à 20 kg. og bliver yderligere sorteret ved ankomsten. Druerne afstilkes og føres til mindre gæringstanke, hvor de gennemgår en spontan gæring med egen gærkultur og uden brug af svovl. Vinen løber derefter direkte til nye og brugte franske træfade, hvor den gennemgår en naturlig, lang malolaktisk gæring og modnes i 10 måneder med i alt 3 omstikninger. Aftapningen foregår efter en minimal filtrering og uden brug af pumper. Vinen bliver yderligere modnet på flaske i 18 måneder inden frigivelse.Vinen har en dyb, rubinrød farve og viser god fedme i glasset. Duften er meget intens og kompleks med nuancer af blåbær, bitter chokolade, engelsk lakrids, vanilje og ristede nødder. Smagen er dyb og struktureret med en flot harmoni mellem syren og sprødheden og de mere velouragtige, en smule eksotiske frugttoner. Eftersmagen afslører både tannin, mineralitet og lækre toner af cedertræ og nødder. Server den til gris, lam, okse, kalv og and.

Bodegas Cuevas de Arom, AROM 2018

Denne velsmagende vin stammer fra højtbeliggende, gamle vinmarker i DO Campo de Borja i Aragon. Pedra Forca består af 60% Garnacha Tinta og 40% Syrah, som har lagret på neutrale cementbeholdere. Det giver en fantastisk raffineret og frugtagtig vin med en frisk nerve og karakter. Den byder på et bredt spektrum af aromaer af jordbær, blåbær og violer i et smukt samspil med krydrede noter og en antydning af røg. Strukturen er elegant med moderate tanniner og en charmerende, frugtbaseret intensitet. Bag Pedra Forca står MW Fernando Mora, som betragtes som et af det ny Spaniens lysende talenter.

Bodegas Peñafiel, La Milla de Miros 2017

La Milla er Peñafiels mest eksklusive vin, hvor 100 år gamle vinstokke leverer druer til en eliksir-agtig vin som efter 4 hele år på fad er intens, tung og voldsom - men stadig livlig og med elegante noter af violer, kaffe og trøfler. Vinen var på vinanmelder James Sucklings liste over 100 bedste spanske vine i 2018. Vinstokkene er over 100 år gamle - og her får du den ultimative Ribera-oplevelse fra Peñafiel, som har taget spansk tempranillo til ekstremerne. Resultatet er en nærmest respektindgydende vin. Server ved 16-18°C i mellemstore rødvinsglas. Drik til kraftige kødretter med lam eller oksekød og masser af smag og dybde.