Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2018 (v/6stk)

Efter at Bodegas Hacienda Monasterio i foråret 2012 erhvervede aktiemajoriteten i Bodegas Montecastro, er dette den 3. årgang af husets Reserva. Det er Carlos de la Fuente som er blevet indsat som vinmager med den store opgave at sættes en helt ny kurs for vingården. Og det har han gjort eftertrykkeligt!Carlos har høstet masser af erfaring fra samarbejdet med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, og Peter har flere gange krediteret Carlos for at være blandt de mest talentfulde vinmagere i hele Ribera del Duero. Og det kan man godt fornemme, når man smager denne velafstemte, elegante og svært charmerende Reserva, som blot understreger, at Carlos de la Fuente ligger i slipstrømme på de allerbedste vine der produceres i Ribera del Duero. Druerne er Tempranillo, lokalt kaldet Tinto Fino og små mængder Cabernet Sauvignon, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller (860-925 m. o. h. ). Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper uden kunstvanding, og druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer med en første sortering allerede ude i vinmarken. I vineriet fjernes hovedparten af stilkene, men en del af de smukkeste drueklaser får lov får lov til at komme med op i cementtankene, hvor vinen gærer uden tilsætning af fremmede gærstammer. Herefter følger 15 måneder på hovedsageligt franske fade fra Allier, men en lille del af vinen (omkring 10%) ser også amerikanske fade. Undervejs dekanteres der adskillige gange, og når tidspunktet for aftapningen nærmer sig, trækkes en række af de bedste fade ud af ligningen for at modne par måneder ekstra med henblik på en senere lancering og en status af Reserva.

335,-284 kr

Andre kiggede også på

Castel del Lago, Ripasso della Valpolicella 2019 (v/6stk)

Castel del Lago, Ripasso della Valpolicella 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Smagekasse - Ribera del Duero 2.0

Smagekasse med 6 fremragende vine fra Ribera del Duero. Fælles for vinene er fylde, modne mørke bær og en dejlig tannin. Er du vild med Ribera Del Duero, får du en stjernerække af vine til en formidabel pris med denne smagekasse!   Heritage 2016 Heri

Ribera del Duero, Expresión Resalte 2017

Expresión Resalte 2017 er fuld af power og charme. Vinen åbner med intense aromaer af sorte kirsebær, brombær, sorte oliven, tobak, lakrids og et diskret fadpræg. Righoldigt og cremet smyger den givende frugt sig blødt over tungen, før den lange eft