Bodegas Cuevas de Arom, As Ladieras, Old Vine Garnacha 2020

Det her er sublim Garnacha fra mere end 70 år gamle vinstokke. Fra og med 2018 årgangen har Team Fernando nået nye højder med Cuevas de Arom serien. Vinstokkene står også her i en heftigt skrånende mark af skifer, beliggende i 800 – 850 meter over havet. Cuevas de Arom, der i øvrigt er underomlægning til økologi. Druerne er håndhøstet i små bakker og det hele på en dag, den 27. september. 50 % af druerne er trådt med fødderne og der er ikke tilsat gærkulturer. Gæringen udføres af druens naturlige gærceller og tager ca. 35 dage. Kender du lillebror, AROM, har du en ide om stilen. Denne As Ladieras har blot endnu flere lag og endnu mere længde.

249 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Peñafiel, Miros de Ribera Reserva 2017

Efter 24 måneders fadlagring er det en flot og fyldig vin. Den lange lagring på franske egefade, har givet vinen ro til at udvikle stor kompleksitet. En klassisk Reserva fra Ribera del Duero, som både kan nydes nu, men vil udvikle sig smukt i flasken de næste år. Duft og smag byder på kirsebær, blommer, tobak og læder i harmoni med aromaerne fra opholdet på fadene af vanilje og kokos. Tanninerne er polerede og fine. Bodegas Peñafiel har højtliggende vinmarker, hvor de solbarske dagstemperaturer brydes af kølige nætter, hvilket er perfekt for druerne, så de ikke modnes for tidligt, men at aromaerne får ro til at udvikle sig. Resultatet er vine med stor koncentration og elegance.

Bodegas Cuevas de Arom, AROM 2018

Denne velsmagende vin stammer fra højtbeliggende, gamle vinmarker i DO Campo de Borja i Aragon. Pedra Forca består af 60% Garnacha Tinta og 40% Syrah, som har lagret på neutrale cementbeholdere. Det giver en fantastisk raffineret og frugtagtig vin med en frisk nerve og karakter. Den byder på et bredt spektrum af aromaer af jordbær, blåbær og violer i et smukt samspil med krydrede noter og en antydning af røg. Strukturen er elegant med moderate tanniner og en charmerende, frugtbaseret intensitet. Bag Pedra Forca står MW Fernando Mora, som betragtes som et af det ny Spaniens lysende talenter.

Verum Bodegas y Vinedos, Ulterior Garnacha Parcela 6 2017

En vin, der viser det nye ansigt af denne drue. Masser af duftnoter af røde kirsebær, jordbær og knækket tomatgren. Smagen er let og luftig med en fin syre, der giver liv og glade dage i glasset. Noterne peger igen i retning af røde bær fra skoven og en god kant.Garnacha er plantet på parcela 6 og viser her et udtryk, som ikke er typisk for druen, men alligevel yderst moderne. Garnacha har i mange år været lig med heftige intense vine med stor tyngde og fylde, men her ser vi den nye stil med lysere farve, lettere frugtaromaer og klart mere elegance. Vinen har en god struktur, hvor fadet ligger pænt i baggrunden. Vinen er lagret på en kombination af store franske egetræsfade og gamle historiske lerkrukker.

Bodegas Peñafiel, La Milla de Miros 2017

La Milla er Peñafiels mest eksklusive vin, hvor 100 år gamle vinstokke leverer druer til en eliksir-agtig vin som efter 4 hele år på fad er intens, tung og voldsom - men stadig livlig og med elegante noter af violer, kaffe og trøfler. Vinen var på vinanmelder James Sucklings liste over 100 bedste spanske vine i 2018. Vinstokkene er over 100 år gamle - og her får du den ultimative Ribera-oplevelse fra Peñafiel, som har taget spansk tempranillo til ekstremerne. Resultatet er en nærmest respektindgydende vin. Server ved 16-18°C i mellemstore rødvinsglas. Drik til kraftige kødretter med lam eller oksekød og masser af smag og dybde.