Maison Jaffelin, Pernand-Vergelesses Rouge En Caradeux 1. Cru 2019 (v/6stk)
Maison Jaffelin, Pernand-Vergelesses Rouge En Caradeux 1. Cru 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.
Vinkammeret
Der er subtil duft af solbær, sorte kirsebær og blåbær, der får selskab af sød pibetobak og mørk chokolade. Stadig intens i smagen med kirsebærlikør, solbær og sveskeblomme, mokka og lakridsrod, men først og fremmest med dansende friskhed og bløde tanniner som løfter oplevelsen op på reference niveau for priorat.
Maison Jaffelin, Pernand-Vergelesses Rouge En Caradeux 1. Cru 2019 er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.
Der er subtil duft af solbær, sorte kirsebær og blåbær, der får selskab af sød pibetobak og mørk chokolade. Stadig intens i smagen med kirsebærlikør, solbær og sveskeblomme, mokka og lakridsrod, men først og fremmest med dansende friskhed og bløde tanniner som løfter oplevelsen op på reference niveau for priorat.
Vinyes Velles er det katalanske udtryk for de 'gamle vinstokke', der i denne vin har over 80 år på bagen og udelukkende består af signaturdruen Cariñena (Carignan). Markerne dyrkes uden brug af kunstgødning eller pesticider på stejle terrasser i 650-750 meters højde, og druerne er i hele modningsperioden udsat for en nøje sortering for at sikre, at der ved høsttidspunktet kun resterer det bedste af det bedste.Alligevel finsorterer man i vinhuset drue for drue, før de gennemgår afstilkning opfulgt af gæring ved det naturlig gær i 15 og 30 hektoliter egetræstbeholdere. Lagringen foregår over de næste 18 måneder i nye let toastede franske egetræsbarriques af højeste kvalitet, og aftapningen foregår dernæst uden filtrering og med en minimal tilsætning af SO2I den endelige vin er aromaen flot og intens med nuancer af bl.a. brombær, lakrids, créme de cassis og blommer. Smagen har en renhed som meget få vine - præget af ungdommelig, cremet syre og en ekstremt mineralsk, dyb, mørk og saftig frugt. På trods af den høje intensitet er vinen især pga. sin renhed utroligt elegant og i perfekt balance - fuldstændigt renset for Priorats ofte lidt rosinagtige præg.Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering, hvor den er et oplagt valg til grillede og krydrede anretninger, f.eks. bestående af rodfrugter, peberfrugter, oksekød og lam.95 point - James Suckling94 point - Robert Parker18,5 point Henrik Oldenburg (svarer til 93p)
Økologisk dyrkede Bobal og Cabernet Sauvignon-druer giver her en frisk vin med en dyb kirsebærrød farve. Smagen er intens og saftig med røde bær, sorte bær og lidt tobak. Vinen er fyldig og frisk og har en flot balance mellem den behagelige syre og de bløde tanniner. Eftersmagen er blød, rund og præget af skønne krydderier. Særdeles velsmagende! Vinen kan med fordel skænkes ved 14 - 16 grader for at fremhæve friskheden. Nyd den til okse- og kalvesteg, sammenkogte retter, vildt, charcuteri og ost.