Bel Colle, Barolo Riserva 10 Anni 2013

Her får du en enestående Barolo Riserva, hvor winemaker Luca Bosio tager de bedste druer fra de to Cru'er Boscatto og Monvigliero i hjembyen verduno. Med respekt for de druerne og markerne vineficeres de to plots separat, og lagrer herefter 5 år på mellemstore, brugte fade. Efter 5 år laves det endelige blend i den helt rette stil som respekterer både årgang og marker - og herefter lagrer vinen yderlige 4 år på store fade inden den flaskes og hviler det sidste år, inden frigivelse - og de 10 år fra høst til frigivelse skaber en fortryllende og næsten magisk udgave af Barolo Riserva, som her i topårgangen 2013 står velbalanceret og udviklet med en kompleks næse af mørke kirsebær, violer, varme krydderier, tjære og trøfler. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner. Eftersmagen er lang og harmonisk. Nyd vinen til retter med kød, fx langtidsbraiseret oksespidsbryst eller til modne oste.

399 kr

Andre kiggede også på

Bel Colle, Barolo Riserva 10 Anni 2013

Her får du en enestående Barolo Riserva, hvor winemaker Luca Bosio tager de bedste druer fra de to Cru'er Boscatto og Monvigliero i hjembyen verduno. Med respekt for de druerne og markerne vineficeres de to plots separat, og lagrer herefter 5 år på mellemstore, brugte fade. Efter 5 år laves det endelige blend i den helt rette stil som respekterer både årgang og marker - og herefter lagrer vinen yderlige 4 år på store fade inden den flaskes og hviler det sidste år, inden frigivelse - og de 10 år fra høst til frigivelse skaber en fortryllende og næsten magisk udgave af Barolo Riserva, som her i topårgangen 2013 står velbalanceret og udviklet med en kompleks næse af mørke kirsebær, violer, varme krydderier, tjære og trøfler. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner. Eftersmagen er lang og harmonisk. Nyd vinen til retter med kød, fx langtidsbraiseret oksespidsbryst eller til modne oste.

Franco Conterno Barolo 7anni Riserva 2013

Fuldendt og perfektionistisk Barolo fra Franco Conterno. Sette 7 Anni laves kun i de bedste årgange, hvor Franco og sønnerne Daniele og Andrea vurderer at vinen har potentialet til den lange lagring. For som navnet antyder får vinen nemlig 84 måneder på mellemstore træfade (kaldet Botti) -så der skal være koncentration og styrke nok i druerne. Det betyder at vinen i flasken er gennemført og oser langt væk af kvalitet. Druerne kommer fra tre enkeltplots, Bussia, Panerole og Pugnane og den lange fadlagring giver allerede nu en kompleks og udvikelt vin, hvor den lyse granatrøde farve har orange kanter og lag af læder, tjære, roser og violer dominerer sammen med intens frugt - og her er både appelsinskal, skovbund og krydderier. Server den til dine bedste italienske stegeretter med intens kødsmag - og måske lidt trøfler på toppen.

Bel Colle, Barolo DOCG Monvigliero 2016

Her får du en enkeltmarks Barolo med typicitet og raffineret elegance. Farven er intens granatrød. Duften er dyb med aromaer af blommer, brombær, violer, roser, hvid peber og kaffe. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner og stor frugtkoncentration. Eftersmagen er harmonisk og varer ved. Monvigliero er velegnet til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 - 20 grader. Den kan med fordel dekanteres nogle timer, før den skal nydes.

Bel Colle, Barbaresco DOCG Pajoré 2017

Druerne til denne Barbaresco stammer fra den anerkendte enkeltmark Pajoré i Treiso. Her får du en velsmagende Barbaresco med en smuk granatrød farve med orange reflekser. Duften er raffineret med aromaer af modne røde bær, violer og et strejf af krydderier. Smagen er liflig og kompleks med behagelige fløjlsbløde tanniner. Nyd denne elegante Barbaresco til retter med rødt kød, vildt og modne oste.