Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2018

Volupta 2018 står med en mørk-rød farve og osende aromaer af sorte kirsebær, blåbær, chokolade og lakrids, mens den i smagen viser fedmefyldt frugt, som opretholdes af en syngende syre.

189,-169 kr

Andre kiggede også på

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2019

Barbera var tidligere en vin som sammen med Dolcetto kun blev drukket af de lokale Piemontesiske bønder, en simpel og frugtig vin. I dag er Barbera dog steget i anseelse og tages nu meget seriøst af flere og flere producenter. Stilen kan variere meget alt efter om vinen er fadlagret eller ej. Rabino Luigis La Ciapa Barbera Superiore høre til førstnævnte. Her har familien lagt alle kræfter i et forsøg op at vise Barbera fra sin bedste og mest overdådige side. Druerne hentes fra sydøst-vendte skråninger i Canale og vinificeres først i kort tid på stål og overføres herefter til store 1000 liters fade hvor vinen udvikler sig det efterfølgende 24 måneder. Efter vinen er kommet på flaske hviler den i yderligere 6 måneder før den er klar. La Ciapa Barbera bliver således ikke skabt henover natten, men er et resultat af det bedste druemateriale som familien har adgang til, en streng selektering og en nænsom og tålmodig vinificering som giver vinen tid til at samle sig.I modsætning til sin kendte storebror Nebbiolo er Barbera drevet af sin mørke frugt. Vinen fremstår mørk i glasset og ordet mørk beskriver også aromabilledet. Sorte kirsebær, modne blommer og lakrids efterfulgt af lidt urter og sekundære nuancer fra fadlagringen i form af vanilje og nelliker. Vinen har ligesom Nebbiolo høj syre, men en anelse mindre tannin/tørstof. Servér La Ciapa til rødt kød eller lokalt charcuteri.

Barbera d'Alba Superiore, Volupta 2018

Volupta 2018 står med en mørk-rød farve og osende aromaer af sorte kirsebær, blåbær, chokolade og lakrids, mens den i smagen viser fedmefyldt frugt, som opretholdes af en syngende syre. Eftersmagen er lang og afslutter på ungdommelig og magtfuld vis de

Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba Superiore, Sorito Mosconi 2019

Kraftfuld og saftig Barbera rødvin fra en af Barolo distriktets bedste producenter. Barbera druen giver her en stor og åben bouquet med noter af solbær, brombær og blommer, samt krydrede toner fra fadlagringen. Smagen er kraftfuld med stor intensitet i frugten. Strukturen føles nærmest fløjlsblød, hvor de ncremede frugt holdes på plads af fine modne tanniner. En pragtfuld ledsager til kraftfige kødretter, eller modne oste.Sorito Mosconi er navnet på en enkeltmark, hvor vinstokkene er mere end 60 år gamle. De gamle vinstokke er med til at give en vin med stor smagsintensitet. Vinen gæres i 15 dage, med drueskallerne. Herefter lagres den i op til 18 måneder på små egetræsfade, inden aftapning. En kraftfuld vin der med sin flotte struktur kan drikkes ung, gerne efter en time på karaffel. Den har udviklingspotentiale i op til 12 år fra høståret, under optimale betingelser.