Artadi, Vinas de Gain, Rioja 2017

Tempranillo-druerne bag Artadis Viñas de Gain kommer fra 40-60 år gamle vinstokke, der vokser på økologisk dyrkede marker i 400-750 meters højde omkring hjembyen Laguardia samt nabobyen Elvillar de Álava. Alt høstes i hånden, og vinen lagrer 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye. Viñas de Gain optræder i sine unge år med en rubinrød farve i glasset. Duften er domineret af en perfekt moden frugt - hindbær, kirsebær, cedertræ og knust sort peber, og vinen er på tungen ungdommelig, saftig og dog fyldig og potent. Det unikke terroir og de gamle vinstokke giver en overraskende ren og mineralsk eftersmag, hvor fadlagringen kun er med til at underbygge vinens struktur. Vinas de Gain bør i sine unge år iltes 3-4 timer før servering ved 16-18 grader. Vinen vil vokse i kompleksitet de næste 8-10 år og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

330,-199 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Muriel, Rioja Reserva, Fincas de la Villa 2018

Siden 1926 har Bodegas Muriel været på forkanten af vinproduktionen i Rioja - med respekt for historien, men med en moderne tilgang. Vinen er baseret på 100% Tempranillo druer fra Muriels marker i Rioja Alavesa og Alta med minimum 30 år gamle vinstokke, som står i Riojas næringsfattige jord. Vinen er efter 15 dages maceration en flot mørk brilliantrød i glasset og der er koncentration og tannin i metermål. Den færdige vin lagrer 24 måneder på en blanding af små franske og amerikanske egetræsfade. Lagrer yderligere 2 år i flasken før frigivelse. Vinen er pakket med rød frugt, trøfad og varme krydderier som i samspil frembringer den klassiske Riojaoplevelse, hvor Tempranillo-druens karakter spiller sammen med fadlagringen. Et fantastisk match til stegt, braiseret eller grillet kød, især lam og oksekød. Vinen gemmes op til 15 år fra høståret.

Compañía de Vinos Heraclio, Rioja Heraclio Alfaro Crianza 2019 (v/6stk)

En appellerende semimoderne Rioja med bløde tanniner, moderat fadpræg og en dejlig uforceret kompleksitet. Frugten er domineret af modne mørkerøde bær som bliver supporteret af de velintegrerede krydderier fra fadene på en sådan måde at man fornemmer Riojas DNA samtidig med at der også er fin friskhed til stede.

Artadi, Vinas de Gain, Rioja 2017

Tempranillo-druerne bag Artadis Viñas de Gain kommer fra 40-60 år gamle vinstokke, der vokser på økologisk dyrkede marker i 400-750 meters højde omkring hjembyen Laguardia samt nabobyen Elvillar de Álava. Alt høstes i hånden, og vinen lagrer 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.Viñas de Gain optræder i sine unge år med en rubinrød farve i glasset. Duften er domineret af en perfekt moden frugt - hindbær, kirsebær, cedertræ og knust sort peber, og vinen er på tungen ungdommelig, saftig og dog fyldig og potent. Det unikke terroir og de gamle vinstokke giver en overraskende ren og mineralsk eftersmag, hvor fadlagringen kun er med til at underbygge vinens struktur.Vinas de Gain bør i sine unge år iltes 3-4 timer før servering ved 16-18 grader. Vinen vil vokse i kompleksitet de næste 8-10 år og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

Compañía de Vinos Heraclio, Rioja Heraclio Alfaro Finca Estarijo 2016 (v/6stk)

Tiden har taget toppen af tanninnerne og mundfornemmelsen, hvilket i dag giver en både blid og delikat vin, selvom der stadig er masser af frugt og friskhed til stede. Den mørke modne bærfrugt supporteres fint af lakrids og velintegrerede krydderier fra fadene på en sådan måde at man fornemmer Riojas DNA på en fin balsamisk note.