Archery Summit Winery, Pinot Noir 2018

Oregon-Pinot Noir i verdensklasseOregon ligger mellem USA's to største vindyrkende stater, Californien & Washington State. Klimaet i Oregon er imidlertid væsentligt køligere og giver optimale betingelser til især Bourgognes delikate Pinot Noir-drue, der er virkelig krævende med hensyn til terroir. Oregons moderne vinproduktioner fra 60'erne, og allerede i 70'erne var Oregon for alvor på kortet som Pinot Noir-område i verdensklasse. Sammenligningen med Bourgogne er altid ligefor, men her er Archery Summits winemaker, Ian Burch, helt klar i spyttet: Vi laver ikke Bourgogne-vine her. Oregon er unikt og synger med sin helt egen stemme. -Og man må give ham ret. Ydermere gør det regionen endnu mere spændende, at der inddeles i subområder og derefter enkeltmarker, hvor jordbund, klima osv. Adskiller sig fra hinanden. Det giver individuelle vine med personlighed og særpræg. Det kan vi lide!Archery Summit – Oregons førende vinbrugMed mere end 35 vine, der har scoret 90 point eller derover i WineSpectator, har Archery Summit cementeret sin position som Oregons top Pinot Noir vinbrug. Vingården ledes af Anna Matzinger, der har ansvaret for vinificationen og Leigh Bartholomew, der har ansvaret for Archery Summits 5 vinmarker: Archery Summit, Red Hills, Arcus, Renegade og Looney Vineyard. Hver parcel nurses efter økologiske Principper af sit eget team, der har et intimt kendskab til hver en række og hver en vinstok. Alle parceller er med ekstremt tætplantede vinstokke, der sikrer terroirpræg og klaser med exceptionelt koncentrerede druer. Naturen laver vinenePinot Noir er en delikat drue, der kræveret minimum af intervention for at bevare og vise sine kvaliteter. Brugen af pumper er derfor elimineret, og vineriet er konstrueret, så vinen flyttes ved hjælp af tyngdekraften. Druerne ankommer øverst i vineriet og fortsætter i fem niveauer til den endelige aftapning. Der anvendes alene den naturlige gær. Fadene udvælges fra forskellige bødkere og med forskellig toastning, så de matcher udtrykket fra hver parcel. Pinot Noir -Willamette ValleyFremstilles af frugt fra tre forskellige vinmarker i subregionerne; Dundee Hill, Eola-Amity Hills og Yamhill-Carlton, som alle er beliggende i Willamette Valley. Idéener at skabe en synergi frem for at dyrke hver parcels individuelle udtryk. Druerne er høstet mellem den 8. september og den 29. september. Alt blev håndsorteret inden gæringen på den naturlige gær i åbne gæringskar, der tillader pigeage, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most. 17% af druerne er hele klaser. Efter endt gæring og maceration på drueskindet lagres vinen på fade af fransk eg, Hvoraf 31% er nye fade. Selve lagringen varer i 10 måneder, inden vinen kommer på flaske. Den årlige produktion er på kun ca. 25. 000 flasker. Resultatet er en verdensklasse Pinot Noir med et væld af røde frugter, en silkeagtig, koncentreret vin.

449,-399 kr

Andre kiggede også på

Errazuriz, Pinot Noir Pizarras 2017

Ren, smuk og kirsebærfarvet i glasset. Spillevende aroma fuld af hindbær, rosenblade, myrte og krydderier. Hæld den i glasset, vent fem minutter og oplev yderligere lag af våde sten, sødmefulde krydderier og jordbund. Det kølige klima går igen i vinen, som nærmest emmer af fugtig tåge og kalkrig jord. Kompleks og velstruktureret med fine, elegante tanniner, hvor den skiferrige terroir virkelig får lov at shine. En storslået vin, som leverer en lang og vedvarende finish.

Erath, Pinot Noir, Estate Selection 2017

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Orin Swift Cellars, Slander Pinot Noir 2018

En intens Pinot Noir med fylde, og dog stadig med druens typiske duft og smagsaromaer. Herlige noter af jordbær, brombær og vanilje i en skøn harmoni. Vinen byder på en flot afslutning, hvor fadet tydeligt fornemmes og tanninen giver et lille bid.

Archery Summit Winery, Pinot Noir 2018

Oregon-Pinot Noir i verdensklasseOregon ligger mellem USA's to største vindyrkende stater, Californien & Washington State. Klimaet i Oregon er imidlertid væsentligt køligere og giver optimale betingelser til især Bourgognes delikate Pinot Noir-drue, der er virkelig krævende med hensyn til terroir. Oregons moderne vinproduktioner fra 60'erne, og allerede i 70'erne var Oregon for alvor på kortet som Pinot Noir-område i verdensklasse. Sammenligningen med Bourgogne er altid ligefor, men her er Archery Summits winemaker, Ian Burch, helt klar i spyttet: Vi laver ikke Bourgogne-vine her. Oregon er unikt og synger med sin helt egen stemme. -Og man må give ham ret. Ydermere gør det regionen endnu mere spændende, at der inddeles i subområder og derefter enkeltmarker, hvor jordbund, klima osv. Adskiller sig fra hinanden. Det giver individuelle vine med personlighed og særpræg. Det kan vi lide!Archery Summit – Oregons førende vinbrugMed mere end 35 vine, der har scoret 90 point eller derover i WineSpectator, har Archery Summit cementeret sin position som Oregons top Pinot Noir vinbrug. Vingården ledes af Anna Matzinger, der har ansvaret for vinificationen og Leigh Bartholomew, der har ansvaret for Archery Summits 5 vinmarker: Archery Summit, Red Hills, Arcus, Renegade og Looney Vineyard. Hver parcel nurses efter økologiske Principper af sit eget team, der har et intimt kendskab til hver en række og hver en vinstok. Alle parceller er med ekstremt tætplantede vinstokke, der sikrer terroirpræg og klaser med exceptionelt koncentrerede druer.Naturen laver vinenePinot Noir er en delikat drue, der kræveret minimum af intervention for at bevare og vise sine kvaliteter. Brugen af pumper er derfor elimineret, og vineriet er konstrueret, så vinen flyttes ved hjælp af tyngdekraften. Druerne ankommer øverst i vineriet og fortsætter i fem niveauer til den endelige aftapning. Der anvendes alene den naturlige gær. Fadene udvælges fra forskellige bødkere og med forskellig toastning, så de matcher udtrykket fra hver parcel.Pinot Noir -Willamette ValleyFremstilles af frugt fra tre forskellige vinmarker i subregionerne; Dundee Hill, Eola-Amity Hills og Yamhill-Carlton, som alle er beliggende i Willamette Valley. Idéener at skabe en synergi frem for at dyrke hver parcels individuelle udtryk. Druerne er høstet mellem den 8. september og den 29. september. Alt blev håndsorteret inden gæringen på den naturlige gær i åbne gæringskar, der tillader pigeage, hvor drueskindet mekanisk stødes ned i den gærende most. 17% af druerne er hele klaser. Efter endt gæring og maceration på drueskindet lagres vinen på fade af fransk eg, Hvoraf 31% er nye fade. Selve lagringen varer i 10 måneder, inden vinen kommer på flaske. Den årlige produktion er på kun ca. 25.000 flasker. Resultatet er en verdensklasse Pinot Noir med et væld af røde frugter, en silkeagtig, koncentreret vin.