Albino Rocca, Barbaresco Cottá 2018

Enkeltmarks Barbaresco, som udviser kernen af, hvad nebbiolodruen kan præstere i dette område. Jordbunden på Cotta-marken er mere frugtbar end den vi finder i Barolo, hvorfor vinene er en smule mere tilgængelige i Barbaresco, og viser en tand mere frugt og mindre syre end sine royale nabo. Udbyttet på Cotta-marken er meget begrænset og koncentreret, da der er fyldt med vinstokke som er mere end 50 år gamle.

349 kr

Andre kiggede også på

Albino Rocca, Barbaresco Ronchi Riserva 2011 (v/2stk)

Barbaresco Ronchi Riserva fremstilles af gamle planter på dette respekterede territorio og marken har altid været familiens stolthed. Planterne yder druer, der giver en relativt stort anlagt Barbaresco med en betydelig dybde og tanninstruktur, ikke ulig Barbaresco fra Montestefano, der ligger tæt ved. Der er foreløbig kun fremstillet Riserva i 2004, 2006 og 2011. Det er en Barbaresco med et traditionelt udtryk og en fin evolution allerede ved frigivelsen, men den er særdeles gemmeværdig. Den har en dyb Nebbiolo-næse med klassiske tar and roses noter og sort kirsebærpræget frugt, læder og tobak. Som altid med en markant tanninstruktur, men også med en rig ekstrakt og sensuel sødme og en meget fin spændstighed i frugten. Det er en elegant Barbaresco, men ingen Barbaresca.

Albino Rocca, Barbaresco Cottá 2018

Enkeltmarks Barbaresco, som udviser kernen af, hvad nebbiolodruen kan præstere i dette område. Jordbunden på Cotta-marken er mere frugtbar end den vi finder i Barolo, hvorfor vinene er en smule mere tilgængelige i Barbaresco, og viser en tand mere frugt og mindre syre end sine royale nabo. Udbyttet på Cotta-marken er meget begrænset og koncentreret, da der er fyldt med vinstokke som er mere end 50 år gamle. Roser, kirsebær, læder og en delikat undertone af tjære sanser op ad glasset - glæd dig!

Albino Rocca, Barbaresco Cottá 2017

Enkeltmarks Barbaresco, som udviser kernen af, hvad nebbiolodruen kan præstere i dette område. Jordbunden på Cotta-marken er mere frugtbar end den vi finder i Barolo, hvorfor vinene er en smule mere tilgængelige i Barbaresco, og viser en tand mere frugt og mindre syre end sine royale nabo. Udbyttet på Cotta-marken er meget begrænset og koncentreret, da der er fyldt med vinstokke som er mere end 50 år gamle. Roser, kirsebær, læder og en delikat undertone af tjære sanser op ad glasset - glæd dig!

Albino Rocca, Barbaresco Ronchi 2018

Barbaresco Ronchi fremstilles af gamle planter på dette respekterede territorio og har altid været familiens stolthed. Planterne yder druer, der giver en relativt stort anlagt Barbaresco med en betydelig dybde og tanninstruktur, ikke ulig dem fra Montestefano, der ligger tæt ved. Tidligere blev denne Barbaresco fremstillet med macerationstider helt ned til 3 døgn, meget høje gæringstemperaturer på helt op til 39 grader celsius og lagring på 70-100% nye franske barriques. I 2003 ændrede Angelo formlen og indførte lagring på 50% barriques og 50% store botti. Senere er macerationstiden sat op og i 2011 blev vinen lagret 24 måneder på 20 hl botti, hvilket blev sat op til 30 måneder for årgang 2013. Det er en Barbaresco af stor karakter og dybde, traditionel og majestætisk af udtryk.