Accornero, Barbera del Monferrato Superiore Cima Riserva 2012

er lavet på 100% Barbera fra Monferrato. Det er en tætpakket rødvin, intens i duften med en varm og elegant smag.

499,-416,83 kr

Andre kiggede også på

Castello di Neive, Barbera d'Alba Superiore 2019

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen. Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose – ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neive’s hånd!Castello di Neive’s Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Accornero, Barbera del Monferrato Superiore Cima Riserva 2012

er lavet på 100% Barbera fra Monferrato.Det er en tætpakket rødvin, intens i duften med en varm og elegant smag.Perfekt til det italienske køkken som Pasta og Pizza, men også perfekt til et godt stykke rødt kød

Cascina Valle Asinari, Barbera d'Asti Superiore 2019

Saftig, rig og koncentreret Barbera, som i glasset er pakket med masser af mørk, rød frugt, lakrids og peber. Fadnoter med krydderier af lidt vanilje og kakao, som er pakket flot ind i den rige, modne frugt. Det er udpræget madvin, som sagtens kan tåle kraftige retter, som har fået lov at koge ind og samle smag - men også tørrede skinker og pølser i god kvalitet er oplagt. Det er vin med både power og personlighed. Lagrer 12 måneder på mindre fade, både brugte og nye.Server i store rødvinsglas ved 16-18°C. Drik til braiseret kalveskank med enebær.

Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2019

Barbera var tidligere en vin som sammen med Dolcetto kun blev drukket af de lokale Piemontesiske bønder, en simpel og frugtig vin. I dag er Barbera dog steget i anseelse og tages nu meget seriøst af flere og flere producenter. Stilen kan variere meget alt efter om vinen er fadlagret eller ej. Rabino Luigis La Ciapa Barbera Superiore høre til førstnævnte. Her har familien lagt alle kræfter i et forsøg op at vise Barbera fra sin bedste og mest overdådige side. Druerne hentes fra sydøst-vendte skråninger i Canale og vinificeres først i kort tid på stål og overføres herefter til store 1000 liters fade hvor vinen udvikler sig det efterfølgende 24 måneder. Efter vinen er kommet på flaske hviler den i yderligere 6 måneder før den er klar. La Ciapa Barbera bliver således ikke skabt henover natten, men er et resultat af det bedste druemateriale som familien har adgang til, en streng selektering og en nænsom og tålmodig vinificering som giver vinen tid til at samle sig.I modsætning til sin kendte storebror Nebbiolo er Barbera drevet af sin mørke frugt. Vinen fremstår mørk i glasset og ordet mørk beskriver også aromabilledet. Sorte kirsebær, modne blommer og lakrids efterfulgt af lidt urter og sekundære nuancer fra fadlagringen i form af vanilje og nelliker. Vinen har ligesom Nebbiolo høj syre, men en anelse mindre tannin/tørstof. Servér La Ciapa til rødt kød eller lokalt charcuteri.