Acústic Celler, Montsant 2019

Grenache og Carignan-druer fra otte forskellige lokaliteter i Montsant giver et sammensat smagsbillede med bl. mørke kirsebær, blomme, et strejf af lakrids, jordtoner og fin citrussyre pakket ind i faste, men valintegrerede tanniner. Tro mod Albert Jané's mål: Fyldig frugt, men stadig med et friskt pift. Server kølig til gode oksekødsretter med fylde og kraft eller til velkrydret langtidsstegt lam. Druerne er fra 35-65 årige vinstokke, der vokser i 300-700 m. s højde. Udblødning og gæring tager 15 dage med pigeage, hvor massen af drueskind dagligt presses ned gennem mosten og øger udtrækket af smagsstoffer, farve og tanniner. Efter langsomt pres i kurvepresse dræner vinen ved tyngdekraft til 1-2 år gamle egefade, hvor den lagrer 9-10 måneder før tapning.

160 kr

Andre kiggede også på

Acústic Celler, Montsant 2019

Grenache og Carignan-druer fra otte forskellige lokaliteter i Montsant giver et sammensat smagsbillede med bl.a. mørke kirsebær, blomme, et strejf af lakrids, jordtoner og fin citrussyre pakket ind i faste, men valintegrerede tanniner. Tro mod Albert Jané's mål: Fyldig frugt, men stadig med et friskt pift. Server kølig til gode oksekødsretter med fylde og kraft eller til velkrydret langtidsstegt lam.Druerne er fra 35-65 årige vinstokke, der vokser i 300-700 m.s højde. Udblødning og gæring tager 15 dage med pigeage, hvor massen af drueskind dagligt presses ned gennem mosten og øger udtrækket af smagsstoffer, farve og tanniner. Efter langsomt pres i kurvepresse dræner vinen ved tyngdekraft til 1-2 år gamle egefade, hvor den lagrer 9-10 måneder før tapning.

Acústic Celler, Blanc Montsant "Vinyes Velles" 2019

Udtryksfuld, blidt aromatisk vin med vilde blomster, spillende citrus, stenet mineralitet og urtekrydderi. Druetyperne arbejder fint sammen og sikrer både bredde i frugten, god struktur og rafinnement. Druerne er 60% Grenache Blanc, 20% Macabeo, 10% Grenache Gris og 10% Pansal / Xarel-lo. De kommer fra forskellige marker i 300-700 m.s højde. Blid presning og kølig udblødning hvorpå 30% lagres eg og resten i ståltank for at få det rette mix af tyngde og frugtsaftighed. Ingen klaring og filtrering.

Acústic Celler, Montsant, Auditori 2017

Topvinen Auditori er det ypperste fra Montsant og laves i en ganske lille mængde. Lavet kun af Grenache har den en nærmest sømløs struktur og meget dyb frugt med solbær, tranebær, ribs, kandiseret frugtton, kaffe et pift af honning, muskuløse tanniner og en tæt og instisterende koncentration uden at slippe det saftige.En tæt og energisk vin med supermoden frugt i varm årgang.