Òbalo, Rioja, La Encina Crianza, Sonsierra, DOC 2018

Håndhøstet og dobbeltsorteret, sent modnet frugt fra 45-70 årige vinstokke giver en elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med toner af blomme, ribs, kløver, krydderurte, fin syre og en anelse egefad.

175 kr

Andre kiggede også på

Òbalo, Rioja, La Encina Crianza, Sonsierra, DOC 2018

Håndhøstet og dobbeltsorteret, sent modnet frugt fra 45-70 årige vinstokke giver en elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med toner af blomme, ribs, kløver, krydderurte, fin syre og en anelse egefad.

Obalo Crianza, Rioja Magnum 2016

100% Tempranillo fra høje sydskråninger ned mod Ebrofloden. Håndhøstet og dobbeltsorteret, sent modnet frugt fra 45-70årige vinstokke giver en elegant men tæt, kødfuld og fokuseret vin med toner af blomme, ribs, kløver, krydderurter, fin syre og en anelse egefad. Til bl.a. fyldige, sammenkogte retter; vildt; kraftigt, stegt fjerkræ; svampe og modne oste.De forskellige parceller, druerne kommer fra, holdes hver for sig hele vejen til afsluttende blanding. Mosten udbløder med overpumpninger, som det er optimalt for det enkelte parti druers karakter, før gæring dels i stål, dels i store træfade. Vinen lagrer i fransk eg mindst 12 mdr. og 2 år på flaske efter blanding af den endelige vin.Obalo hører til den nye stil i Rioja, las modernistas. Vingården er nybygget fra 2006 og ligger højt på bjergsiden, på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.Jordbunden er i alle marker variationer af kalk, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toastning og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.Rioja 2016 begyndte med regn i foråret og en kølig forsommer, som gav noget forskellig modningstakt for forskellige druer og lokationer. Varmen kom midt på sommeren, og modenheden blev indhentet. Der var få sygdomsangreb, sammenlignet med 2014, især i de højtliggende godt ventilerede områder. Pga. det kølige forår, der spredte modningen ud, varede høsten meget længere end i 2015, men vejret tillod det uden problemer. Mange vine har stor dybde og lang smag med fuldmodne, men lettere tanniner end året før. Især syre-alkoholbalancen begejstrer. Der er generelt lidt mindre alkohol i vinene end i 2015. En harmonisk og velafbalanceret årgang, knapt så macho i stil som 2015.

Isasa, Rioja Crianza 2018 (v/6stk)

En smagfuld vin, med duft af klassiske Rioja noter af vanilje og rød frugt. På paletten er den blød men med en frisk syre der gør den god til tapas.

Bodegas Muriel, Rioja Reserva, Fincas de la Villa 2018

Siden 1926 har Bodegas Muriel været på forkanten af vinproduktionen i Rioja - med respekt for historien, men med en moderne tilgang. Vinen er baseret på 100% Tempranillo druer fra Muriels marker i Rioja Alavesa og Alta med minimum 30 år gamle vinstokke, som står i Riojas næringsfattige jord. Vinen er efter 15 dages maceration en flot mørk brilliantrød i glasset og der er koncentration og tannin i metermål. Den færdige vin lagrer 24 måneder på en blanding af små franske og amerikanske egetræsfade. Lagrer yderligere 2 år i flasken før frigivelse. Vinen er pakket med rød frugt, trøfad og varme krydderier som i samspil frembringer den klassiske Riojaoplevelse, hvor Tempranillo-druens karakter spiller sammen med fadlagringen. Et fantastisk match til stegt, braiseret eller grillet kød, især lam og oksekød. Vinen gemmes op til 15 år fra høståret.