Warre's Otima Colheita 2013

Colheita [cool-jæ-ta] er det portugisiske ord for høst. Denne type er en fadlagret Tawny fra ét specifikt år. Det vil sige, at portvinen afspejler en specifik høst – i modsætning til f. eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão – et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen – samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita 2013 har en dyb, mørk karamel/ravfarve, og duften har delikate hints over mod ristede, orientalske krydderier, dadler, appelsinskal og brændte mandler. Man fornemmer straks den klassiske elegante og charmerende stil, som er Warre’s kendetegn. Portvinen har både rosiner-, figner-, fad- og vaniljenoter, og selvom her er masser af tyngde, så finder du samtidig noter af røde kirsebær og modne jordbær. Eftersmagen er dejlig koncentreret, stor mundfylde og veldoseret sødme. Otima Colheita kan nydes alene, men er også en fortrinlig ledsager til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

239 kr

Andre kiggede også på

Warre's Otima Colheita 2013

Colheita [cool-jæ-ta] er det portugisiske ord for høst. Denne type er en fadlagret Tawny fra ét specifikt år. Det vil sige, at portvinen afspejler en specifik høst – i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão – et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen – samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita 2013 har en dyb, mørk karamel/ravfarve, og duften har delikate hints over mod ristede, orientalske krydderier, dadler, appelsinskal og brændte mandler. Man fornemmer straks den klassiske elegante og charmerende stil, som er Warre’s kendetegn. Portvinen har både rosiner-, figner-, fad- og vaniljenoter, og selvom her er masser af tyngde, så finder du samtidig noter af røde kirsebær og modne jordbær. Eftersmagen er dejlig koncentreret, stor mundfylde og veldoseret sødme. Otima Colheita kan nydes alene, men er også en fortrinlig ledsager til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

Warre's Otima 20 års Tawny Port

Otima er en revolution indenfor Portvin. God portvin, lagret 20 år på egetræsfade og aftappet i en utraditionel, flot ny flaske. Gyldenbrun og god duft af tørret frugt og valnødder. Smagen er let tør, uden at det dominerer den friske frugt, som Otima er kendt for. Serveres afkølet.

Warre's Commemorative 50th Anniversary Bottling, Colheita 1972

Warre’s 1972 Colheita Port er en enestående portvin, der er modnet på krydrede egetræsfade på Warre's kældre i de sidste fem årtier. Chefvinmager, Charles Symington, har personligt udvalgt den bedste tønde fra 1972 – året hvor Hendes Majestæt Dronningen blev regent i Danmark – til denne meget begrænsede aftapning. Som Kongelig Hofleverandør er vi stolte over at kunne frigive blot 300 individuelt nummererede flasker til minde om Hendes Majestæts jubilæum.Nydes til forskellige nødde-, chokolade- eller karamelbaserede desserter, måske til en sødmefuld paté, nøddeagtige oste. Eller måske bare i et stort vinglas i en blød lænestol på en kold vinterdag.

Warre's Otima 10 års Tawny Port

Otima er en revolution indenfor portvin. God portvin, lagret minimum 10 år på egetræsfade og aftappet i en utraditionel, flot ny flaske. Gyldenbrun og god duft af tørret frugt og valnødder. Smagen er nærmest cremet og blød med nuancer af nødder og puddersukker - men med frisk afslutning. Serverer den afkølet, gerne fra en vinkøler.