Quinta do Infantado, 10 years Tawny

Quinta do Infantados 10-års Tawny er en komplet og seriøst harmonisk portvin, der med sin - for portvin - lidt tørre smag og rene, saftige frugtsyre lægger afstand til det brede felt af tawny-vine spredt ud over Douro-dalen. Vinen laves udelukkende på A-klassificerede marker i subregionen Cima Corgo, der huser vinmarker fra alle de største og mest berømte Portvinshuse. Endvidere benytter de sig hos Quinta do Infantado kun af 5 ud af områdets i alt 71 tilladte druesorter. Tre af disse - Tinta Roriz, Touriga Nacional og Touriga Franca betragtes som de ædle sorter og udgør i alt 90% af deres totale beplantninger. Det kommer der ikke store mængder ud af. Til gengæld får man med disse sorter det bedst mulige udgangspunkt for at lave førsteklasses portvin, og sådan én er Quinta do Infantado 10-års Tawny!Sammensat af fadlagrede vine med et aldersgennemsnit på 10 år opnår vinen en intens og rig aroma fuld af bl. nødder, appelsinskal, karamelliseret sukker og nougat. Smagen er intens og selvsagt relativt sød. Alligevel opleves den mere tør, bedre sammensat og også friskere end flertallet af 10-års Tawnyer derude. De 20% alkohol stikker ikke ud men forener og intensiverer snarere de øvrige indtryk. Og så øger den selvsagt længden på den elegante, bløde og næste mineralsk dirrende eftersmag, der har en - for portvin - høj syre og dog en super klassisk tawny-smag, når det er bedst.

320 kr

Andre kiggede også på

Quinta do Portal 40 års Tawny old aged Portvin

læs mere om portvin her

Quinta do Portal 30 års Tawny

læs mere om portvin her

Quinta do Portal 20 års Tawny

læs mere om portvin her

Quinta Santa Eufemia, 10 Years Old White Port

En unik portvin med 10 års fadlagring. Her fremstillet på lokale grønne druer. En intens duft med noter af abrikoskerne, gule blomster og en frisk citrus. Smagen er intens med friske frugtnoter og ristede noter fra fadlagringen. Stor smagsintensitet, hvor frugtsyren og sødmen følges flot og giver en balanceret lang eftersmag. Denne vin vil med sin store kompleksitet og friskhed, matche de fleste desserter.Denne er fremstillet af lokale druer der høstes i hånden fra gamle vinmarker. Druerne gæres i granitkar og mosten tilsættes druespiritus, derved beholdes druesødmen og alkoholen kommer op på lige under 20%. Druerne står blandet i markerne, men er hovedsageligt Malvasia fina,Moscatel Galego og Rabigato. Vinen lagres efterfølgende i 10 år på 550 liters portvinsfade, inden aftapning.