Meandro Finest Reserve Port

Denne portvin er en klassisk, ung Ruby Port, der i gennemsnit har lagret 3 år. Den har en meget mørk intens farve. Duften er kraftig med megen moden frugt med noter af chokolade og modne blommer. I munden er den fyldig og rund med et passende tannin

Quinta do Pégo Vintage Port, magnum 2003

Det er en pragtfuld Vintage port af allerbedste kvalitet. En varm og solrig sommer har resulteret i perfekt modnede druer og en koncentreret og kraftfuld portvin. Den har en flot intens rubinrød farve, delikat duft af skovbær, elegant, fyldig og velafbala

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

Meget moden og udviklet vintage port - her får du den rene fornemmelse af, hvordan fuldmoden Vintage Port smager med mørk, tørret frugt, krydderier, kakao og en kerne af frisk, rød frugt. Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.

Miguels Ruby Port

Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin Druer: Touriga Nacional, Franca, Roriz, Cão e Barroca Alkohol: 19,5 % vol. Volumen: 75 cl.

Croft Roeda Vintage Port 2005

Denne Single Quinta 2005 fra Croft får hele 94 point af Parker og fine ord med på vejen: “(...) “full-bodied and muscular, quite firm tannins with layers of black fruits and a touch of blood orange waving au revoir on the finish. A superb Roêda” Croft er de heldige indehaver af vinmarken Quinta Roeda, hvis druer bliver brugt til denne Single Quinta i gode årgange, fx 2005. Er det en deklareret vintage årgang, bliver druerne brugt som rygrad i vintage port’en. Kender du forskellen på Single Quinta og Vintage Port? Begge bliver lagret 2-3 år på fade og aftappet uden filtrering (meget bundfald forekommer). Single Quinta kommer fra én mark, Vintage Port er typisk strikket sammen af flere marker. Single Quinta bliver lavet i gode år, Vintage Port bliver lavet i exceptionelle år. Vintage Port bliver sat til salg efter aftapning og folk/importører investerer i dem og lagrer dem selv i kælderen, hvor en Single Quinta bliver gemt i producentens kælder og først sluppet, når de synes den er klar til at blive drukket.

Churchill-Graham, Quinta da Gricha Vintage Port 2015

Churchill Graham – ejer af en af Douro dalens bedste Quintas"..For år tilbage lavede jeg en liste over de seks mest interessante Quintas i den øvre Douro dal. Dem man burde købe, hvis lejlighed nogensinde skulle byde sig..", forklarede John Graham, manden bag top Portvinshuset Churchill Graham. Quinta da Gricha var én af de seks, og i 1999 lykkedes det John Graham og Churchill’s at købe den.100 points PortQuinta da Gricha har fået sit navn efter en kilde, der har sit udspring på skråningen bag bygningerne. Der er tale om en exceptionel Quinta, der naturligvis er rated i klasse A. "..Købet betyder, at vores fokus i de kommende år er at løfte vores Vintage Port det sidste stykke op i 100 points klassen..", forklarede John Graham (i dag ligger den typisk omkring de 92-93 point).Kun druerne fra Quinta'ens ældste vinstokke, der er plantet i 1891 og dermed er mere end 100 år gamle, indgår i den nye Vintage Port. Den er fremstillet helt traditionelt. Det vil sige at druerne er fodtrådte i den gamle granit lagar.Finesse og kraftDer er tale om en fantastisk Vintage port, der kombinerer finesse og voldsom kraft på en helt bemærkelsesværdig måde. Farven er sort-rød og intens, næsen er højt tonet med aromaer af koncentrerede blåbær. En Single Quinta Port med et exceptionelt potentiale 

Quinta do Pégo Vintage Port, 3 liter 2020

Warre's, Cavadinha Vintage, Douro 2006

Denne portvin har en fremragende dyb rubinrød farve. Meget aromatisk og frisk næse, sprængfyldt med brombær og frugt kombineret med duftende blomster-toner. På ganen findes en forførende smag af blommer og kirsebær.

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 2018

er kvalitets portvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2014

Den unge vin er dybt farvet med fine og friske frugtagtige noter og et kraftig og intenst tanninbid. Vinen er meget velstruktureret og vil kunne holde i mange år.

Quinta Santa Eufemia, 10 Years Old White Port

En unik portvin med 10 års fadlagring. Her fremstillet på lokale grønne druer. En intens duft med noter af abrikoskerne, gule blomster og en frisk citrus. Smagen er intens med friske frugtnoter og ristede noter fra fadlagringen. Stor smagsintensitet, hvor frugtsyren og sødmen følges flot og giver en balanceret lang eftersmag. Denne vin vil med sin store kompleksitet og friskhed, matche de fleste desserter.Denne er fremstillet af lokale druer der høstes i hånden fra gamle vinmarker. Druerne gæres i granitkar og mosten tilsættes druespiritus, derved beholdes druesødmen og alkoholen kommer op på lige under 20%. Druerne står blandet i markerne, men er hovedsageligt Malvasia fina,Moscatel Galego og Rabigato. Vinen lagres efterfølgende i 10 år på 550 liters portvinsfade, inden aftapning.

Quinta do Pégo Vintage Port, 6 liter 2020

Krohn, Vintage Port 2009

En årgang med flot fuldmoden frugt, hvor man kan finde søde blommer, sveskekompot, nødder, karamel, viol og tørrede urter. Vinen kan allerede vise en fin, aromatisk duft, når den hældes på karaffel.

Krohn, LB Vintage Port 2016

er kvalitets portvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Burrowing Owl Coruja

Coruja er Burrowing Owls non-vintage portvinstype produceret ved hjælp af solera-systemet. Det er en teknik, der kontinuerligt blander yngre og ældre vine, mens de ældes, hvilket resulterer i en konsistent stil af moden vin. Flot aroma af tørrede blommer,

Quinta do Pégo Vintage Port 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftful

Warre's Otima Colheita 2013

Colheita [cool-jæ-ta] er det portugisiske ord for høst. Denne type er en fadlagret Tawny fra ét specifikt år. Det vil sige, at portvinen afspejler en specifik høst – i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão – et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen – samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita 2013 har en dyb, mørk karamel/ravfarve, og duften har delikate hints over mod ristede, orientalske krydderier, dadler, appelsinskal og brændte mandler. Man fornemmer straks den klassiske elegante og charmerende stil, som er Warre’s kendetegn. Portvinen har både rosiner-, figner-, fad- og vaniljenoter, og selvom her er masser af tyngde, så finder du samtidig noter af røde kirsebær og modne jordbær. Eftersmagen er dejlig koncentreret, stor mundfylde og veldoseret sødme. Otima Colheita kan nydes alene, men er også en fortrinlig ledsager til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

Quinta das Carvalhas, Late Bottled Vintage Port 2018

Quinta das Carvalhas LBV præsenterer en meget afbalanceret og intens næse med noter af sorte kirsebær og antydninger af citrus. Kombineret med mørk chokolade og diskrete antydninger af egetræ. Meget kraftig og koncentreret, med stor frugt karakter viser portvinen dybde og kraft, med en langvarig fantastisk finish.

Krohn, Vintage Port 2003

Vil man smage klassisk vintage port i den gode ende uden at skulle vente et par årtier, er det her: Den har nu udviklet den duft, som er enestående for vintage port: Modne tørrede frugter som abrikos og henkogt kirsebær, karamel, kaffe, lakrids-tone og ristede søde krydderier. Smagen er kødfuld med blommer, nødder, vanilje og figen. Årgangens betydelige tanniner har stadig greb om vinen men er dæmpet til et harmonisk niveau. Guldmedalje på Monde Selection i Bruxelles 2009. Den vil kunne udvikle sig yderligere og beholde sin topform i mange, mange år endnu.

Croft Pink Port

Pink Port blev opfundet af Croft i 2008. Introduktionen af den nye portvinsstil, var med dét formål at give portvin et mindre støvet og mere ungdommelig look og stil. Pink portvin er lavet på de samme druer som man bruger til almindelig ruby produktion, men kontakten mellem skind og most (maceration) er meget kort, hvorfor farven er fin pink.Server pink port afkølet over is eller top den op med lidt tonic, for at gøre den mere læskende. Pink Port har skabt den perfekte mulighed for at portvin også kan blive indtaget i de varmere måneder af året. Solmodne hindbær og jordbær, lakrids og grapefrugt pakkes ind i en lokkende sødme og stor fylde.

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.