Sounit, Caprice Rose Demi Sec

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d. v. s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle (kaldt ”Champenoise” inden 1995). Hvert år udvælger man de vine, som man har tænkt sig at lade indgå som ”vin de base” til både Crémant og mousserende vine. For Caprice Rosé drejer det sig om vine lavet på Pinot Noir, Gamay men også Cinsault, Grenache og Syrah-druer. Når vinen er kommet i hus, bliver de kontrolleret og blandet i det rigtige forhold. Rosévinen bliver tilsat en smule sukkerlikør og gær og aftappes på champagneflasker, hvor rosévinen starter sin 2. gæring. Flaskerne forbliver i kældrene 12 måneder (min. ophold for Crémant f. eks. er efter lovgivningen 9 måneder). Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d. v. s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør, samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagnehuse, og kvaliteten er således også præget af dette omhu, som følger hver flaske fra start til slut. Caprice Rosé demi-sec er en meget frugtrig og delikat mousserende rosé. De mange fine bobler gør vinen frisk, men vinen har også en god struktur. Caprice Rosé demi-sec er velegnet til aperitif eller til let søde retter, eksempelvis frugtdesserter.

155,-109 kr

Andre kiggede også på

La Escapada, Cava Demi Sec

La Escapada er rigtig vellavet Cava til en yderst fornuftig pris de fleste kan betale. Demi Sec er en frugtbetonet og velsmagende Cava med rene aromaer. Lækker og indbydende til enhver tid. Som navnet siger: flugten, der hentyder til tankernes flugt imod noget rart. Enten et glas i weekenden, en hverdagsaften eller på ferien.

Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.Efter endt flaskelagring drejes flaskerne maskinelt i såkaldte gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne. Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.

Sounit, Caprice Rose Demi Sec

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle (kaldt ”Champenoise” inden 1995). Hvert år udvælger man de vine, som man har tænkt sig at lade indgå som ”vin de base” til både Crémant og mousserende vine. For Caprice Rosé drejer det sig om vine lavet på Pinot Noir, Gamay men også Cinsault, Grenache og Syrah-druer. Når vinen er kommet i hus, bliver de kontrolleret og blandet i det rigtige forhold. Rosévinen bliver tilsat en smule sukkerlikør og gær og aftappes på champagneflasker, hvor rosévinen starter sin 2. gæring. Flaskerne forbliver i kældrene 12 måneder (min. ophold for Crémant f.eks. er efter lovgivningen 9 måneder).Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør, samt påsætning af champagneprop.Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagnehuse, og kvaliteten er således også præget af dette omhu, som følger hver flaske fra start til slut. Caprice Rosé demi-sec er en meget frugtrig og delikat mousserende rosé. De mange fine bobler gør vinen frisk, men vinen har også en god struktur.Caprice Rosé demi-sec er velegnet til aperitif eller til let søde retter, eksempelvis frugtdesserter.

Raventos i Blanc, de Nit Brut Rose 2017

De Nit Rosé, Conca del Riu Anoia, er normalt lavet på Macabeo, Xarel.lo, Parellada og Monastrell (Mourvèdre) fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan variere efter årgangen). Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter gæring bliver ”basisvinen” modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring.De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink farve. I duften finder man toner af wienerbrød, hasselnødder og en sart aroma af hindbær til sidst. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.