Raventos i Blanc, de Nit Brut Rose 2017

De Nit Rosé, Conca del Riu Anoia, er normalt lavet på Macabeo, Xarel. lo, Parellada og Monastrell (Mourvèdre) fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan variere efter årgangen). Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter gæring bliver ”basisvinen” modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring. De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink farve. I duften finder man toner af wienerbrød, hasselnødder og en sart aroma af hindbær til sidst. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.

225 kr

Andre kiggede også på

Rose Infinie, Cotes de Provence Rosé 2021

Denne flotte rosé er lavet af druerne Grenache Noir, Syrah og lidt Cinsalt. Den besidder en smuk, sart Litchi farve og duften er en blanding mellem citrusfrugter, skovjordbær og friske krydderurter. Smagen er herlig forfriskende, nærmest læskende og har en flot frisk frugtsyre samt stor aromakoncentration – alt sammen i balance og en utrolig elegance.

Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.Efter endt flaskelagring drejes flaskerne maskinelt i såkaldte gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne. Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.

Domaine des Aubuisieres, Vouvray Brut Methode Traditionnelle (v/6stk)

Der er langt imellem de mousserende flasker Vouvray på hylderne i Danmark, og det er en skam, hvis man holder af mousserende Chenin Blanc. Bernard Fouquet er lidt af en ekspert på denne drue, og det beviser han med denne vin, som oser af klassisk Chenin Blanc.Boblerne laves på den traditionelle metode, dvs. med andengæring i flasken og efterfølgende lagring i 12 måneder på gærresterne, inden disse fjernes, og vinen justeres med en dosage på sølle 4,5 gram sukker pr. liter.Stærkt aromatisk med kvæde, akaciehonning, hvide blomster og nektar. Livlig mousse og fin balance i munden med de sødmefulde aromaer af modne sten-og kernefrugter og et let grønt, friskt strejf og en tone af sød anis i afslutningen. Både smagfuld og mild og særligt velegnet, hvis man ikke er så begejstret for alt for megen syre.Server ved 7-8 grader til melon i parmaskinke eller salat med syltet pære, valnødder og blåskimmelost.

Champagne Diebolt-Vallois, Champagne Blanc de Blanc Brut Prestige - MAGNUM (v/6stk)

En herlig saftig og frem for alt ren og frisk champagne med de helt rigtige og her pikante noter af æbler, pærer, mandler og hasselnødder afleveret på en subtil bund af brioche. Det er spot-on generøst, beundringsværdigt og imponerende.