Perlage, Valdobiadene Prosecco Brut Canah Øko

Dejlige blide bobler fra Venedigs bagland, der nu er blevet ægte Brut efter restsukkeret er blevet skruet ned til blot 8g. Nu som før et charmerende bud på det, der skal i glasset, når man mingeler rundt og venter på, at måltidet eller den helt store fest skal begynde. Men tag ikke fejl: Vinen fungerer også fint sammen med delikate tilberedninger med fisk og skaldyr ligesom den er mere befordrende for mange faste oste end de fleste allesteds nærværende røde vine. Mild med et diskret lag af hvide blomster, der smukt omfavner de underliggende lag af snart modne æbler og pærer og de fine noter af citrus. Lidt mere tør, lidt fyldigere, lidt mere intens og ikke mindst lidt mere interessant end flertallet af Prosecco-vine på markedet. 100% håndhøstede Glera druer, der presses senest 4 timer efter at klaserne er plukket. Kun den frit løbende most anvendes, og det bliver højest til 65 liter pr. 100 kg. druer. Mosten køles ned og får lov til at sætte sig inden den pumpes fri af bundfaldet og gæringen sættes i gang i rustfrit stål. Efter den første gæring hviler vinen ”sur Lie” i 3-6 måneder hvorefter den tilsættes sukker og udvalgte gærstammer, som Perlage selv opformerer fra deres egne vinmarker. Dette udløser en fornyet gæring og da ståltankes samtidigt lukkes hermetisk dannes de små fine bobler.

154,-129 kr

Andre kiggede også på

Pecchenino, Alta Langa Ecole Brut 2019

Med 36 måneders flaskelagring får vinen masser af karakter af brioche, gær og surdej, som frydefuldt blander sig med den elegante frugt og flotte bobler. Det her er seriøs vin, som performer på et højt niveau. Dossage er holdt på 6 g/l som giver et fint modspil til syren uden at overdøve.

Ronco Calino, Franciacorta Brut 75cl

Dette er Ronco Calinos meget fine signaturvin, der fremstilles med stor omhu. Det er en typisk Franciacorta, der har en skøn frugtighed og kompleksitet, men også rankhed, balance og nerve i smagen. Det er en elegant vin, der giver et godt første indtryk af hvad både området og producenten kan, nemlig frembringe, rene, friske, transparente og karakterfulde bollicine, der frem for alt er uomtvisteligt egenartede og kvalitetsprægede. Franciacorta Brut NV – Non Vintage, dvs uden årgang – præsenterer sig fortrinligt fra frigivelsestidspunktet og er særdeles gastronomisk velegnet og ledsager med sin friskhed og moderate dosage en bred vifte af retter, også fra det nordiske køkken. Degorgeringsdato fremgår af flasken.

Coppola, Sofia Brut Rosé

Denne lille perlende vin er opkaldt efter Francis Ford Coppolas datter Sofia. En vin der med sin umiddelbare charme og små fine bobler er perfekt til velkomst. Der er en bred vifte af smagsnoter, der går fra teblade til fersken og lidt krydrede noter. Herlig balanceret og afrundet i munden hvor små bobler giver vinen friskhed. For at opnå den perfekte balance og finesse har vinmager Tondi Bolkan udvalgt druer fra kølige underområder i Californien. Vinen er sammensat af 80 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay. En kombination man bruger i verdens bedste områder for mousserende vin. Mr. Coppola lovede Sofia at fremstille hende en vin når hun blev voksen med hendes navn. Denne vin bruges i dag til alle festlige lejligheder i Coppola familien.

Perlage, Valdobiadene Prosecco Brut Canah Øko

Dejlige blide bobler fra Venedigs bagland, der nu er blevet ægte Brut efter restsukkeret er blevet skruet ned til blot 8g. Nu som før et charmerende bud på det, der skal i glasset, når man mingeler rundt og venter på, at måltidet eller den helt store fest skal begynde. Men tag ikke fejl: Vinen fungerer også fint sammen med delikate tilberedninger med fisk og skaldyr ligesom den er mere befordrende for mange faste oste end de fleste allesteds nærværende røde vine.Mild med et diskret lag af hvide blomster, der smukt omfavner de underliggende lag af snart modne æbler og pærer og de fine noter af citrus. Lidt mere tør, lidt fyldigere, lidt mere intens og ikke mindst lidt mere interessant end flertallet af Prosecco-vine på markedet.100% håndhøstede Glera druer, der presses senest 4 timer efter at klaserne er plukket. Kun den frit løbende most anvendes, og det bliver højest til 65 liter pr. 100 kg. druer. Mosten køles ned og får lov til at sætte sig inden den pumpes fri af bundfaldet og gæringen sættes i gang i rustfrit stål. Efter den første gæring hviler vinen ”sur Lie” i 3-6 måneder hvorefter den tilsættes sukker og udvalgte gærstammer, som Perlage selv opformerer fra deres egne vinmarker. Dette udløser en fornyet gæring og da ståltankes samtidigt lukkes hermetisk dannes de små fine bobler. Det er fuldstændig ligesom i Champagneflasken, bare i en lidt større målestok!