Bischöfliche Weingüter Trier DOM Riesling Sekt Brut

På grund af den lange gæropbevaring smelter denne Riesling Sekt Brut vidunderlig sammen med en fin champagnenote og udtalt Riesling-struktur. Fremstillet med den største omhu i hånden ved hjælp af den traditionelle metode til klassisk flaskefermentering (Méthode Champenoise). Århundreders erfaring inden for vinavl og meget manuelt arbejde af vinbønder med en følelse af natur, jord, vejr, vin og Riesling.

199 kr

Andre kiggede også på

Sounit, Caprice Blanc de Blancs Brut

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle. Betegnelsen Blanc de Blancs betyder, at man kun benytter hvidvine, som er lavet på hvide druer.Efter endt flaskelagring drejes flaskerne maskinelt i såkaldte gyro-kasser” (remuage), en teknik som i dag er ret almindeligt i f.eks. Champagne. Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør (5-7 g. sukker/liter for brut-kvaliteten) samt påsætning af champagneprop. Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagne-huse, og kvaliteten er således også præget af denne omhu, som følger hver flaske fra start til slut.Når en mousserende vin får en så fornem behandling under vinificeringen som denne Caprice, er det ikke så underligt, at forskellen er til at smage.Caprice Blanc de Blancs fra Albert Sounit har et let, gyldent skær og meget flotte og fine bobler. I smagen byder den på en god blødhed og nuancer af fersken og abrikos.Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til et lille glas på terrassen.

Domaine des Aubuisieres, Vouvray Brut Methode Traditionnelle (v/6stk)

Der er langt imellem de mousserende flasker Vouvray på hylderne i Danmark, og det er en skam, hvis man holder af mousserende Chenin Blanc. Bernard Fouquet er lidt af en ekspert på denne drue, og det beviser han med denne vin, som oser af klassisk Chenin Blanc.Boblerne laves på den traditionelle metode, dvs. med andengæring i flasken og efterfølgende lagring i 12 måneder på gærresterne, inden disse fjernes, og vinen justeres med en dosage på sølle 4,5 gram sukker pr. liter.Stærkt aromatisk med kvæde, akaciehonning, hvide blomster og nektar. Livlig mousse og fin balance i munden med de sødmefulde aromaer af modne sten-og kernefrugter og et let grønt, friskt strejf og en tone af sød anis i afslutningen. Både smagfuld og mild og særligt velegnet, hvis man ikke er så begejstret for alt for megen syre.Server ved 7-8 grader til melon i parmaskinke eller salat med syltet pære, valnødder og blåskimmelost.

Weingüter Wegeler - Oestricher Riesling Trocken 2018

Herlig floral og intens hvidvin, som byder sig til med duft noter af hvide blomster, grønne æbler og en knivskarp mineralitet. Smagen er intens med en del af de samme noter og en præcis syre, der giver renhed og slankhed til vinen. En vin, der vil passe godt til skaldyr, eller milde tørre oste.Oestrich er navnet på den bedste by i Rheingau til tør riesling. Her er jordbunden løs ler på toppen og hård granit længere nede. De vinmarker som Wegeler har her står med en flot eksponering mod syd- og sydvest. Alle druer høstes i hånden, for at få den optimale sortering allerede i vinmarken.

Weingüter Wegeler - Rheingau Riesling Trocken 2018

Denne vin er herlig frisk med rieslingdruens rene karakter. Herlige duftnoter af blomster og citrusfrugt, samt lidt nyslået græs. Smagen er frisk med mange af de samme noter og en forfriskende syre, der gør vinen frisk og elegant. En vin, der er en fornøjelse at drikke alene, ellers passer den flot til salater og milde fiskeretter.En vin som Wegeler fremstiller fra flere forskellige af deres marker i Rheingau regionen. Druerne høstes fra marker med god eksponering og jordbundsforhold der er optimale for riesling druen.