Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2019

Zind er en protest: Brugen af Chardonnay er forbudt i Alsace' appellationer bortset fra til Crémant, men Olivier Humbrecht vil lave sin vin, som den skal være! Det er formelt ikke en appellation Alsace, men alle, der har smagt, ved, hvad den kan: Intens frugt fra langsomt modnede Chardonnay (ca. 2/3) og liflig sprødhed fra Auxerrois (ca. 1/3), begge fra den kølige skråning bag Riquewihr, som sikrede syrebalancen i den varme sommer. Vinen kommer normalt 100% fra Clos Windsbuhl, domænets monopole bag Riquewihr. Ialt 2,4 hektar på sydskråning af muslingekalk, limsten og lidt ler, der holder på fugtigheden. Mikro-klimaet er køligt p. g. højden og nærheden til skoven, så druernes modningstid på vinstokken er meget lang. Forholdene i Windsbuhl er perfekte til Chardonnay, men myndighederne tillader ikke druen i områdets appellationer, bortset fra Cremant. Derfor sælges denne formidable vin som bordvin under navnet ZIND.

250,-175 kr

Andre kiggede også på

Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2019

Zind er en protest: Brugen af Chardonnay er forbudt i Alsace' appellationer bortset fra til Crémant, men Olivier Humbrecht vil lave sin vin, som den skal være! Det er formelt ikke en appellation Alsace, men alle, der har smagt, ved, hvad den kan: Intens frugt fra langsomt modnede Chardonnay (ca. 2/3) og liflig sprødhed fra Auxerrois (ca. 1/3), begge fra den kølige skråning bag Riquewihr, som sikrede syrebalancen i den varme sommer.Vinen kommer normalt 100% fra Clos Windsbuhl, domænets monopole bag Riquewihr. Ialt 2,4 hektar på sydskråning af muslingekalk, limsten og lidt ler, der holder på fugtigheden. Mikro-klimaet er køligt p.g.a. højden og nærheden til skoven, så druernes modningstid på vinstokken er meget lang. Forholdene i Windsbuhl er perfekte til Chardonnay, men myndighederne tillader ikke druen i områdets appellationer, bortset fra Cremant. Derfor sælges denne formidable vin som bordvin under navnet ZIND.

Zind-Humbrecht, Riesling Heimbourg 2020

En rank, særdeles intens og bragende tør vin fra marken, der er så stjejl, at ingen orkede at dyrke den i 70 år, før Leonard og Olivier Humbrecht genplantede den. Citrus, intenst kalkpræg, røg og kompleks mineralitet i næsen. Vinens rygrad er høj frugtintensitet omfavnet af en spillende, moden næsten elektrisk syre. En fast bygget og stilfuld vin, der som helt ung kræver timers luft i karaffel for at vise, hvad der er på vej med flere år i kælderen.

Zind-Humbrecht, Gewurztraminer Turckheim 2020

En åben, saftig vin med intenst krydret duft af blomster, tørret frugt, læder og jordbundskarakter. Den er tør og aromatisk med behersket syre og en del tanniner, da druerne var meget små. Kun 2,8 g. restsukker/l. Nyd den ung til sur-søde retter (kinesisk), og mad med krydret og røget præg.Turckheim vinene fra det veldrænede, grusede plateau rundt om vingården får meget lidt regn. De 49-årige vinstokke har dog rødder dybt nok til at klare det, og der blev ikke fjernet blade, så druerne ikke blev solskoldet. Fint efterårsvejr og minutiøst markarbejde gav mulighed for høst på det optimale tidspunkt. Det lykkedes den naturlige gær at gære vinen helt tør; ikke altid let med Gewurztraminer. Den har udviklet sig i store egefade uden toastning og er hverken klaret eller filtreret.

Zind-Humbrecht, Riesling Roche Roulée 2020

Vinens basis er de grusede og sandede områder tæt på domænet, som er oldgamle aflejringer fraFecht flodens nedre løb. Her er fin soleksponering, og den mineralholdige jord drænerfremragende. Vinene herfra er aromatiske, sprøde og meget givende, også som unge. Helt tør.