Zind-Humbrecht, Riesling Roche Calcaire 2019

Et solidt og sikkert bud på en kældervin, om det er tre år eller 13. . . Røg, kridt og citrus i næsenfølges af en saftig, intens og vedholdende smag med et lille syresmæk til sidst. En vin fra 44-årigevinstokke, der kan bide skeer med selv ret kraftige retter og vil folde sig mere og mere ud medtiden / i en karaffel som ung. 4,9 g. restsukker/l. mærkes ikke pga. høj syre. Roche Calcaire&quot kommer fra Zind-Humbrechts marker domineret af kalk, som dele af ClosHäuserer, Heimbourg eller Clos Windsbuhl, men størstedelen kommer altid fra vinstokke plantet i60'erne og 70'erne i marker omkring Goldert i Gueberschwihr. Med lidt regn i august og stabilthøstvejr endte rekordvarme 2018 fint her. Indice 1*Faktisk hed vinen Gueberschwihr til 2011, men loven tillod det ikke længere, da kun Zind-Humbrecht brugte navnet. Derfor har den siden båret navnet Calcaire på etiketten i stedet. Logisk, da det i høj grad er jordbunden, der tegner vinens stil. Jorden optager solvarmen langsomt;druerne modner ret sent, og vinen er fyldig og solid med god syre og flot længde. Denne vintypefra Olivier Humbrechts hånd er kendt for et betydeligt udviklingspotentiale og et langt liv.

300 kr

Andre kiggede også på

Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2019

Zind er en protest: Brugen af Chardonnay er forbudt i Alsace' appellationer bortset fra til Crémant, men Olivier Humbrecht vil lave sin vin, som den skal være! Det er formelt ikke en appellation Alsace, men alle, der har smagt, ved, hvad den kan: Intens frugt fra langsomt modnede Chardonnay (ca. 2/3) og liflig sprødhed fra Auxerrois (ca. 1/3), begge fra den kølige skråning bag Riquewihr, som sikrede syrebalancen i den varme sommer.Vinen kommer normalt 100% fra Clos Windsbuhl, domænets monopole bag Riquewihr. Ialt 2,4 hektar på sydskråning af muslingekalk, limsten og lidt ler, der holder på fugtigheden. Mikro-klimaet er køligt p.g.a. højden og nærheden til skoven, så druernes modningstid på vinstokken er meget lang. Forholdene i Windsbuhl er perfekte til Chardonnay, men myndighederne tillader ikke druen i områdets appellationer, bortset fra Cremant. Derfor sælges denne formidable vin som bordvin under navnet ZIND.

Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Roche Calcaire Alsace

Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Roche Calcaire 2018 Alsace AOC Decanter named Domaine Zind Humbrecht in Alsace as one of France's Top Ten wineries: "Does winemaking genius exist? If it does then Olivier Humbrecht MW must be in the frame.â€

Zind-Humbrecht, Riesling Heimbourg 2020

En rank, særdeles intens og bragende tør vin fra marken, der er så stjejl, at ingen orkede at dyrke den i 70 år, før Leonard og Olivier Humbrecht genplantede den. Citrus, intenst kalkpræg, røg og kompleks mineralitet i næsen. Vinens rygrad er høj frugtintensitet omfavnet af en spillende, moden næsten elektrisk syre. En fast bygget og stilfuld vin, der som helt ung kræver timers luft i karaffel for at vise, hvad der er på vej med flere år i kælderen.

Zind-Humbrecht, Gewurztraminer Turckheim 2020

En åben, saftig vin med intenst krydret duft af blomster, tørret frugt, læder og jordbundskarakter. Den er tør og aromatisk med behersket syre og en del tanniner, da druerne var meget små. Kun 2,8 g. restsukker/l. Nyd den ung til sur-søde retter (kinesisk), og mad med krydret og røget præg.Turckheim vinene fra det veldrænede, grusede plateau rundt om vingården får meget lidt regn. De 49-årige vinstokke har dog rødder dybt nok til at klare det, og der blev ikke fjernet blade, så druerne ikke blev solskoldet. Fint efterårsvejr og minutiøst markarbejde gav mulighed for høst på det optimale tidspunkt. Det lykkedes den naturlige gær at gære vinen helt tør; ikke altid let med Gewurztraminer. Den har udviklet sig i store egefade uden toastning og er hverken klaret eller filtreret.