Zenato, Lugana Riserva Sergio Zenato 2018

Lugana ligger ved Gardasøens sydlige ende, og vinen her er udelukkende fremstillet på Trebbiano di Lugana – en drue som Sergio Zenato allerede fra starten så et enormt potentiale i. Satsningen på denne drue affødte oprindeligt en del lokal hovedrysten, der dog forstummede da det færdige resultat viste sig at være aldeles fortryllende. Hjemstedet for Zenatos hvidvine, lavet på Trebbiano di Lugana, er de historiske vinmarker i Massoni, vest for Peschiera del Garda. Her har druerne optimale forhold med ler- og kalkholdig jordbund og mange solskinstimer. Vinen her stammer fra druer dyrket på de ældste vinstokke (op til 25 år gamle). Druerne høstes relativt sent, i midten af oktober, hvilket resulterer i en struktureret vin med stort gemmepotentiale. Vinen gærer hovedsageligt i egefade (70%) og de resterende 30% i ståltanke efterfulgt af minimum 6 måneder i fade og minimum 12 måneder i flaske inden vinen frigives. Lugana Riserva Sergio Zenato har en smuk klar gylden farve. I bouqueten finder man et elegant præg af blomster, citrus og eksotisk frugt. Den har en flot dybde og fremstår aromatisk og afbalanceret.

295 kr

Andre kiggede også på

Zenato, Lugana Riserva Sergio Zenato 2018

Lugana ligger ved Gardasøens sydlige ende, og vinen her er udelukkende fremstillet på Trebbiano di Lugana – en drue som Sergio Zenato allerede fra starten så et enormt potentiale i. Satsningen på denne drue affødte oprindeligt en del lokal hovedrysten, der dog forstummede da det færdige resultat viste sig at være aldeles fortryllende. Hjemstedet for Zenatos hvidvine, lavet på Trebbiano di Lugana, er de historiske vinmarker i Massoni, vest for Peschiera del Garda. Her har druerne optimale forhold med ler- og kalkholdig jordbund og mange solskinstimer. Vinen her stammer fra druer dyrket på de ældste vinstokke (op til 25 år gamle). Druerne høstes relativt sent, i midten af oktober, hvilket resulterer i en struktureret vin med stort gemmepotentiale. Vinen gærer hovedsageligt i egefade (70%) og de resterende 30% i ståltanke efterfulgt af minimum 6 måneder i fade og minimum 12 måneder i flaske inden vinen frigives. Lugana Riserva Sergio Zenato har en smuk klar gylden farve. I bouqueten finder man et elegant præg af blomster, citrus og eksotisk frugt. Den har en flot dybde og fremstår aromatisk og afbalanceret.

Zenato, Lugana San Benedetto 2021

Lugana ligger ved Gardasøens sydlige ende, og vinen her er udelukkende fremstillet på Trebbiano di Lugana – en drue som Sergio Zenato allerede fra starten så et enormt potentiale i. Satsningen på denne drue affødte oprindeligt en del lokal hovedrysten, der dog forstummede da det færdige resultat viste sig at være aldeles fortryllende: En karakteristisk, fyldig og kompleks hvidvin, med intense duft- og smagsnuancer der bringer tankerne i retning af sprøde grønne æbler, pærer og hvide blomster. Vinen ligger i den tørre ende af skalaen, og har et vedholdende friskt bid, der nærmest gør den multianvendelig – især når menuen byder på fisk og skaldyr, men også lyst fjerkræ vil gå godt i spænd med Zenatos Lugana San Benedetto.En karakteristisk, fyldig og kompleks hvidvin, med intense duft- og smagsnuancer der bringer tankerne i retning af sprøde grønne æbler, pærer og hvide blomster. Ideel til fisk, skaldyr og lyst fjerkræ.

Zenato, Santa Cristina, Lugana, Vigneto Massoni 2021

Lugana ligger ved Gardasøens sydlige ende, og vinen her er udelukkende fremstillet på Trebbiano di Lugana – en drue som Sergio Zenato allerede fra starten så et enormt potentiale i. Satsningen på denne drue affødte oprindeligt en del lokal hovedrysten, der dog forstummede da det færdige resultat viste sig at være aldeles fortryllende. Hjemstedet for Zenatos hvidvine, lavet på Trebbiano di Lugana, er de historiske vinmarker i Massoni, vest for Peschiera del Garda. Her har druerne optimale forhold med ler- og kalkholdig jordbund og mange solskinstimer. Druerne til vinen kommer fra ældre vinstokke (op til 25 år gamle) og høstes i starten af september. Når høsten er i hus, foregår gæringen i op til 20 dage i ståltanke. Herefter lagrer vinen 4-5 måneder i ståltanke efterfulgt af 2-3 måneder i flasken inden vinen frigives. Vinen fremstår skinnende strågul i glasset. Bouqueten er frisk med frugtige noter af ferskner, grapefrugt og ananas. Der er tale om en tør, frisk og struktureret vin der afslutter med en lækker blødhed.