Weingut Rebholz, Riesling Buntsandstein Trocken 2019 (v/2stk)

Riesling udelukkende fra marker/parceller rig på sandsten og lidt af en signaturvin for Rebholz. 24 timers maceration, gæring på det vilde gær og ingen filtrering ved aftapning. Minimalt brug af SO2. Kølig og intens aroma pakket med bl. røg, flint, citrongræs, grønne æbler og fersken. Intens og bredspektret Riesling, der står knivskarpt med oceaner af syre, mineralitet og citrusfrugt. Vinen kan i sin ungdom med fordel iltes 1-2 timer før servering, det vil åbne endnu mere op for de forskellige nuancer. Prøv den I selskab med sushi, ceviche, damped blåmuslinger eller blot som seriøs hyggevin. Som med alle vine fra Rebholz, så giver vinenes naturligt høje syreindhold et langt lagringspotentiale. 92+ point - Robert Parker, august 2020The 2019 Riesling Vom Buntsandstein trocken is beautifully pure, fine and flinty on the finessed, elegant and herbal-scented nose. On the palate, this is a pure, fresh, stony, beautifully filigreed yet firm and sustainable dry Riesling from sandstone soils. The 2019 is lithe and linear and has a pretty Kastanienbusch character. Tasted as a sample in April 2020. 92 point - JP Finans, oktober 2020Sprød riesling besjælet med en sitrende kinetisk energi og udtalt salt, mineralsk klangbund. Næsen stadig præget af tiden på gæren. Fuld af citronmelisse, appelsinblomst, umoden hvid fersken og citronkerne-mos. Smagen er knastør og lineær med en udtalt salt og bittersød eftersmag, hvor den stålsatte syre trækker smagen i langdrag uden at miste fokus eller præcision.

318,-273 kr

Andre kiggede også på

Weingut Hensel, Riesling Aufwind Steinberg 2020

Knastør og intens hvidvin på Riesling druen. Knivskarp i duften, hvor friske mandler og citrus følges ad. Stor duftintensitet, der leder til en ligeså intens smag. Her er fokus på grønne æbler, grapefrugt og med noter af citrus. Stor intensitet med frisk syre og lang levende eftersmag.Enkeltmarks Riesling fra marken Steinberg i Dürkheim. Aufwind er navnet på serien af vine, hvor man introduceres til Hensels univers af enkeltmarksvine. ”Aufwind” betyder op mod vinden, og er inspireret af den nærliggende lufthavn.

Weingüter Wegeler - Oestricher Riesling Trocken 2018

Herlig floral og intens hvidvin, som byder sig til med duft noter af hvide blomster, grønne æbler og en knivskarp mineralitet. Smagen er intens med en del af de samme noter og en præcis syre, der giver renhed og slankhed til vinen. En vin, der vil passe godt til skaldyr, eller milde tørre oste.Oestrich er navnet på den bedste by i Rheingau til tør riesling. Her er jordbunden løs ler på toppen og hård granit længere nede. De vinmarker som Wegeler har her står med en flot eksponering mod syd- og sydvest. Alle druer høstes i hånden, for at få den optimale sortering allerede i vinmarken.

Weingut Paulinshof, Riesling Trocken Gutswein 2020 - 100cl (v/6stk)

En dejlig Gutswein med fine noter af friske æbler, der får selskab af lidt mynte, saftig grapefrugt og blomstrende citron. Et letløbende tysk bud på vinen, der gerne vil være med på terrassen i foråret og om sommeren og senere gerne vil stå parat i køleskabet fordi Riesling Trocken ist in, som vinmager Christa Jüngling så rammende udtrykker det.

Leitz, Eins Zwei Zero, Riesling Alcohol Free (v/6stk)

Eins-Zwei-Dry Riesling fra Leitz er en alkoholfri, tør hvidvin fra Rheingau med en frisk syrestruktur.En sprød vin, der viser noter af kalk og citrusfrugt i duften, samt overraskende noter af rabarber, røde æbler og en anelse mineralitet.I smagen har den en delikat lethed og friskhed.