Weingut Huls, Spñtlese Zeltinger Sonnenuhr 2019

Fra en af de bedste marker med nogle de af absolut stejleste skråninger i Mosel høster Markues sine Riesling druer til denne Spätlese. Druerne er lettere angrebet af botrytis og preses forsigtgt for at macerere ganske kort tid med skindet. Gæringensprocessen foregår i temperaturstyrede tanke og stoppes ved nedkøling for at bevare den naturlige sødme i vinen. Op af glasset vælter hvide ferskner, nektariner, passionsfrugt, bergamotte og flint. Det er en energisk, saftig og kompleks vin, med en livlig interaktion mellem den naturlige sødme og syrer. Det er en avanceret vin med en enorm tæthed og lang koncentreret eftersmag.

219 kr

Andre kiggede også på

Weingut Huls, Riesling 2020

Rieslingdruerne kommer fra skråninger med den for Mosel klassiske blå devonian skifer som jordbund. Druerne presses forsigtig og macereres kort tid med drueskindet, herefter gæres mosten langsomt i temperaturstyrede tanke for at bevare de fine frugtige Riesling-aromaer. Efterfølgende er vinen lagret på ståltanke og store gamle egetræsfade.Du får en flot næse med citrus frugter, grøn æble, hvid peber og flint sten. Smagen er livlig, frisk og velafbalanceret. Den har en lang eftersmag med mineralske skifer noter.Nyd den f.eks. til Sashimi af laks eller tatar af Multe med lime og wasabi.

Weingut von Hövel, Scharzhofberg, Spätlese Riesling 2017

Kombinationen af frugtintensitet og løftet elegance er imponerende. I duften kan man finde pære, æble, fersken, solbær, hyld og krydderurter, som i smagen følges af blomstertone, stikkelsbær og mineraler. En følelig syre, der vil blødgøres med alderen, bærer en lang eftersmag.

Weingut Huls, Riesling Kabinett 2020

Markus høster druerne til sin Kabinett omkring byen Kröv og fra marken Steffensberg. Druerne er 100 % sunde og der er ingen forekomst af botrytis her. Vinen gæres spontant ved lave temperaturer og lager efterfølgende på rustfri ståltanke.Her får du aromaer af røde æbler, grapefrugt, pomelo og hvid pepper. Den er frugtig, saftig, tør og kompleks. Du får en livlig interaktion mellem den naturlige sødme og syrer samt en lang mineralsk afslutning.

Weingut Huls, Schieferspiel Riesling 2020

Druerne til Schieferspiel kommer fra markerne Letterlay og Steffensberg, som er beliggende nordøst for byen Kröv. De sunde druer preses forsigtig og macerere herfter 32 timer med drueskindet, og efterfølgende gærer (udelukkende naturgær) mosten køligt for at bevare aroamerne så godt som muligt. Her får du æble, hvid fersken, muskat, bergamotte og flint på næsen. Den er tæt i smagen med en lang kompleks mineralsk eftersmag. Aromtisk og fuld af energi.