Weingut Gysler, Feldstärke Grauburgunder 2021 (v/6stk)

Navnet skal nok fortolkes som markens styrke repræsenteret i vinen, men kan også repræsentere Pinot Gris druens naturligt lidt bredere og vægtigere stil, end Riesling har. Det er dog en ret rank og tør udgave, som også er årgangens stil. Kun 12,5% alkohol. De kun 3,6 g. restsukker / l. lader 6,8 g. vinsyre / l. styre i den friske og virile retning. I denne vin fornemmes diskret men dybt krydderi, blomstertoner, pære, æbleskræl og en frugtvægt, der er noget højere end i Riesling. Lang, vedholdende finale. Druerne er håndhøstet, mosten spontangæret (med den gær der naturligt er på druerne) og vinen lagret i ståltank 5 mdr. på gærresterne. Ikke filtreret. Både biodynamisk og vegansk.

165,-129,95 kr

Andre kiggede også på

Gerhard Wohlmuth Weingut, Grauburgunder Kitzeck-Sausal 2019

Kompleks, saftig og finesserig Grauburgunder på tårnhøjt niveau. En vin der på smukkeste vis kombinerer fuldmoden frugt med raceren syre og vibrerende mineralitet. Uimodståelig duft af Conference pære, litchi og modne limefrugter, komplementeret af knuste sten og grønne urter. Vinen fylder godt ud i munden, med noter af modne pærer, grape og saftige grønne æbler, suppleret af mandelkerne, våde sten og mynteblade. En umådelig flot og seriøs Grauburgunder fra Wohlmuth’s hånd. Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 400-540 meter over havets overflade, med en hældning på op til 60%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød skifer, samt kvarts. De hele drueklaser håndhøstes ganske sent og selekteres grundigt. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-19 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på gamle fade, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 7 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Weingut Paulinshof, Riesling Trocken Gutswein 2020 - 100cl (v/6stk)

En dejlig Gutswein med fine noter af friske æbler, der får selskab af lidt mynte, saftig grapefrugt og blomstrende citron. Et letløbende tysk bud på vinen, der gerne vil være med på terrassen i foråret og om sommeren og senere gerne vil stå parat i køleskabet fordi Riesling Trocken ist in, som vinmager Christa Jüngling så rammende udtrykker det.

Weingut Hajszan-Neumann, Muskateller Orange 2020 (v/6stk)

Orangeringen sætter ekstra skub i noterne af hyld og litche og den aromatiske finesse, ligesom den sikkert også bidrager til vinens saftige struktur og salte finish. Simpelthen en flot og i mange kredse sikkert også stadig debatskabende vin.

Weingut Hajszan-Neumann, Grüner Veltliner Ried Haarlocke Nussberg 2019 (v/6stk)

En flot blomstrende ganske kompleks Grüner Veltliner, der vinder ved at blive skænket i store glas og få lidt tid til at vise sit format. Den er til den fyldige side med noter af modne æbler, subtil mango samt strejf af kandiseret appelsinskal, der veksles til ananas, lime, salt mineralitet og saftig syrlighed hen imod slutningen.