Weingut Gysler, Feldstärke Grauburgunder 2021

Navnet skal nok fortolkes som markens styrke repræsenteret i vinen, men kan også repræsentere Pinot Gris druens naturligt lidt bredere og vægtigere stil, end Riesling har. Det er dog en ret rank og tør udgave, som også er årgangens stil. Kun 12,5% alkohol. De kun 3,6 g. restsukker / l. lader 6,8 g. vinsyre / l. styre i den friske og virile retning. I denne vin fornemmes diskret men dybt krydderi, blomstertoner, pære, æbleskræl og en frugtvægt, der er noget højere end i Riesling. Lang, vedholdende finale. Druerne er håndhøstet, mosten spontangæret (med den gær der naturligt er på druerne) og vinen lagret i ståltank 5 mdr. på gærresterne. Ikke filtreret. Både biodynamisk og vegansk.

165 kr

Andre kiggede også på

Weingut Gysler, Feldstärke Grauburgunder 2021

Navnet skal nok fortolkes som markens styrke repræsenteret i vinen, men kan også repræsentere Pinot Gris druens naturligt lidt bredere og vægtigere stil, end Riesling har. Det er dog en ret rank og tør udgave, som også er årgangens stil. Kun 12,5% alkohol. De kun 3,6 g. restsukker / l. lader 6,8 g. vinsyre / l. styre i den friske og virile retning. I denne vin fornemmes diskret men dybt krydderi, blomstertoner, pære, æbleskræl og en frugtvægt, der er noget højere end i Riesling. Lang, vedholdende finale.Druerne er håndhøstet, mosten spontangæret (med den gær der naturligt er på druerne) og vinen lagret i ståltank 5 mdr. på gærresterne. Ikke filtreret. Både biodynamisk og vegansk.

Weingut Gysler, Sandstein Riesling 2021

En elegant, delikat og luftig vin med kun 11% alkohol. Smagsrig men rank og letbenet i sit udtryk. Restsukker og vinsyre er på samme niveau: godt 8 g. / l. så udtrykket er absolut tørt. Sprælsk citron, æble og undermoden abrikos samt et pift af blomst og stenet krydderi er hyppige kommentarer til vinen. Spillende syre hele vejen. En fin forening af nærmest vægtløshed og en masse karakter. Håndhøst, naturlig gæring og 5 mdr. i ståltank på gærresterne. Ingen filtrering. Biodynamisk og vegansk.

Weingut Gysler, Sternenglanz Weißburgunder 2021

Skulle nogen opfatte Pinot Blanc som en anonym drue, kan fordommen aflives her. Stenfrugter, hvide blomster, friske solbær, citrus-æble syre, urter og kalkmineraler. Vinen er tæt bygget: både stram, rank og rig i smagen. Kun 2,8 g. restsukker / l. og 7,3 g. vinsyre. Født til skaldyr, milde oste, salt kød og fed fisk. De håndhøstede druer gærer naturligt og Lagrer i stål med gærresterne i 5 mdr. Ingen klaring eller filtrering og med skruelåg. Biodynamisk og vegansk.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Grauburgunder Kitzeck-Sausal 2019

Kompleks, saftig og finesserig Grauburgunder på tårnhøjt niveau. En vin der på smukkeste vis kombinerer fuldmoden frugt med raceren syre og vibrerende mineralitet. Uimodståelig duft af Conference pære, litchi og modne limefrugter, komplementeret af knuste sten og grønne urter. Vinen fylder godt ud i munden, med noter af modne pærer, grape og saftige grønne æbler, suppleret af mandelkerne, våde sten og mynteblade. En umådelig flot og seriøs Grauburgunder fra Wohlmuth’s hånd. Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 400-540 meter over havets overflade, med en hældning på op til 60%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød skifer, samt kvarts. De hele drueklaser håndhøstes ganske sent og selekteres grundigt. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-19 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på gamle fade, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 7 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.