Weingut Fritz Wassmer, Sauvignon Blanc Gutswein 2021 (v/6stk)

En super aromatisk vin, på ingen måde hysterisk, men bare sprød og tør på den saftige måde. Vinen kommer primært fra parceller på Bienenberg ved Malterdingen og druerne er håndhøstede med en soignering i vinmarken og endnu en foran kælderen forud for presningen og gæringen i rustfrit stål og de efterfølgende 6 måneders afrunding i samme inden aftapningen på flaske.

150,-133,45 kr

Andre kiggede også på

Odfjell Vineyards, Armador Sauvignon Blanc 2020

Med sin prikkende, pikant syre er det en oplagt vin til alle lette forretter med fisk, skaldyr og urter. De rene Sauvignon Blanc-druer fra Casablanca Valley med en meget let gylden farve der har grønne nuancer. Duften er intens med nuancer af tomatblade fra drivhuset, citrusfrugter og gul grape. Smagen er frisk og intens med citrus og mineralske nuancer i starten for at slutte af med ananas og fersken i eftersmagen.Server ved 6-8°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til karrysuppe med rejer og mango.

Weingut Paulinshof, Riesling Trocken Gutswein 2020 - 100cl (v/6stk)

En dejlig Gutswein med fine noter af friske æbler, der får selskab af lidt mynte, saftig grapefrugt og blomstrende citron. Et letløbende tysk bud på vinen, der gerne vil være med på terrassen i foråret og om sommeren og senere gerne vil stå parat i køleskabet fordi Riesling Trocken ist in, som vinmager Christa Jüngling så rammende udtrykker det.

Pencarrow, Sauvignon Blanc 2022 (v/6stk)

Bag Pencarrow står Palliser Estate fra Martinboroughs bløde bakker på nordøens sydøstlige spids. Det fører bl.a. til denne charmerende Sauvignon Blanc gæret på ståltanke med en kort efterfølgende lagring på gærresterne inden frigivelsen i løbet af deres forår, altså vores efterår, 2017.Aromaen er på mange måder klassisk for New Zealand men også med et mere grønligt og urtet præg som ofte fundet i Loire. Således leverer noter af hyldeblomst, guava og passionsfrugt en delikat og moden sødmefuldhed på den ene side - fornemt suppleret af grønnere noter af lime, stikkelsbær og græs på den anden.Smagen er fyldig og rund for Sauvignon Blanc og holdes oppe af en vigtig livlig og velafstemt frugtsyre, og eftersmagen sprudler af saft og energi.Vi anbefaler servering 4-5 år fra høst ved 8-10 grader. Det kan ske selskab med nærmest alt godt fra havet, ikke mindst skaldyr ledsaget af sprøde salater. Prøv også til lyst kød med lette saucer eller til ikke alt for spicy fortolkninger af ægte mexicanske tacos med masser af koriander og lime-saft.

Catalina Sounds, Sauvignon Blanc 2021

Ekspressiv og højaromatisk Marlborough Sauvignon Blanc. Catalinas’ introduktion og hvilket overbevisende niveau. En vin der ikke blot er fyldt af umiddelbar frugt og de klassiske urteagtige toner, men derudover besidder en ekstraordinær nerve og energi. En tæt og aromatisk duft stiger op af glasset, med noter af stikkelsbær, litchi, flint og friske hyldeblomster, ledsaget af vådt græs, citrusessens, samt et delikat skud af røg. I munden er vinen slank og sprød, med en mundvandsdrivende syre og besnærende mineralitet. Solbærblade, stikkelsbærjuice, kalksten og nypresset lime, komplimenteret af mandarinskal, tørret græs, sommerblomster og usødet hyldeblomstsaft. Balance er det absolutte nøgleord og vinen er hermed rangeret som en af regionens bedste.Druerne kommer delvist fra husets egen vinmark ”Sound of White” i det køligere Waihopai Valley, foruden mindre andele frugt fra udvalgte parceller i Wairau Valley. 95% af mosten gærer ved lav temperatur på ståltanke, hvor de resterende 5% gærer på 500 liters franske egetræsfade. Vinen lagrer efterfølgende på de døde gærceller (”sur lie”) i 6-8 mdr. uden tilsætning af sulfitter, for at bidrage med yderligere kompleksitet og en større teksturel dybde. Minimal intervention i både vinmark og kælder og delvist benyttelse af de naturligt forekomne gærceller. Dette for at skabe en vin der netop afspejler der hvor den stammer fra.