Weingut Buchegger, Riesling Konglomerat 2018 (v/6stk)

Dette er den første selvstændige årgang fra Michael Nastl, som nåede at assistere og lure Walter Buchegger af i 3 år, inden mesteren alt for tidligt gik bort i sommeren 2018. Og at dømme ud fra denne Konglomerat løfter han arven uden at ryste på hånden. Den vanvittige hede i løbet af sommeren, som flere gange truede med at sætte væksten i stå, og til sidst betød at mange producenter kom til at mangle den sidste friskhed i vinene, er ikke noget issuie her. Vinen er her i sin 5. udgave lige så forfriskende og charmerende som i de foregående årgange. Riesling Konglomerat holdt sit indtog i Bucheggers sortiment i 2015, da han fandt på at isolere frugten fra forskellige små parceller med særlige jordbundsforhold - herunder hjørner med yngre vinstokke oppe på toppen af den berømte Ried Moosburgerin. Den særlige jordbund kaldes konglomerat og består af næringsfattig sten og grus, der bliver bundet sammen af sand og ler, som dræner eminent og dermed tvinger rødderne langt ned efter vand og næring. Og dette nærmest overdimensionerede rodnet betyder igen at frugten fra disse små parceller kan forvandles til vine med en særlig parfumeret kompleksitet. Vinen fik i forbindelse med introduktionen i foråret 2016 topkarakter og fantastiske anmeldelser af Thomas Ilkjær i Politiken, og siden har den været en af vores bedst sælgende Riesling vine på tværs af landegrænser. Selvom Walter ikke er blandt os mere, vil denne vins mange venner ikke blive skuffede. Tværtimod. Riesling Konglomerat er præcis så charmerende aromatisk og saftspændt, at man ikke kan undgå at blive en lille smule glad i låget. Her er forfriskende duft af citrongræs, æble, grøn mango og appelsinblomst, og i munden fornemmes vibrerende toner af syltet citron, hvide ferskner og melisse som sammen med en diskret syre skaber fint afstemt koncentration og smagsdybde. En meget alsidig vin der vil begejstre som aperitif og overraske positivt både sammen med kylling, kalv og kanin. Naturligvis oplagt til fisk og skaldyr og også fin sammen med retter fra det asiatiske køkken.

157,-133,45 kr

Andre kiggede også på

Weingut Hensel, Riesling Aufwind Steinberg 2020

Knastør og intens hvidvin på Riesling druen. Knivskarp i duften, hvor friske mandler og citrus følges ad. Stor duftintensitet, der leder til en ligeså intens smag. Her er fokus på grønne æbler, grapefrugt og med noter af citrus. Stor intensitet med frisk syre og lang levende eftersmag.Enkeltmarks Riesling fra marken Steinberg i Dürkheim. Aufwind er navnet på serien af vine, hvor man introduceres til Hensels univers af enkeltmarksvine. ”Aufwind” betyder op mod vinden, og er inspireret af den nærliggende lufthavn.

Weingut Paulinshof, Riesling Trocken Gutswein 2020 - 100cl (v/6stk)

En dejlig Gutswein med fine noter af friske æbler, der får selskab af lidt mynte, saftig grapefrugt og blomstrende citron. Et letløbende tysk bud på vinen, der gerne vil være med på terrassen i foråret og om sommeren og senere gerne vil stå parat i køleskabet fordi Riesling Trocken ist in, som vinmager Christa Jüngling så rammende udtrykker det.

Leitz, Eins Zwei Zero, Riesling Alcohol Free (v/6stk)

Eins-Zwei-Dry Riesling fra Leitz er en alkoholfri, tør hvidvin fra Rheingau med en frisk syrestruktur.En sprød vin, der viser noter af kalk og citrusfrugt i duften, samt overraskende noter af rabarber, røde æbler og en anelse mineralitet.I smagen har den en delikat lethed og friskhed.

Weingut Huls, Riesling 2020

Rieslingdruerne kommer fra skråninger med den for Mosel klassiske blå devonian skifer som jordbund. Druerne presses forsigtig og macereres kort tid med drueskindet, herefter gæres mosten langsomt i temperaturstyrede tanke for at bevare de fine frugtige Riesling-aromaer. Efterfølgende er vinen lagret på ståltanke og store gamle egetræsfade.Du får en flot næse med citrus frugter, grøn æble, hvid peber og flint sten. Smagen er livlig, frisk og velafbalanceret. Den har en lang eftersmag med mineralske skifer noter.Nyd den f.eks. til Sashimi af laks eller tatar af Multe med lime og wasabi.