Vincent Bouzereau, Meursault 2019 (v/6stk)

Vincents bud på en seriøs klassisk Meursault fra forskellige Lieu-dits beliggende især i det nordlige Meursault på grænsen mod Volnay. Mosten er naturgæret uden tilsætning af industrigær, og vinen har efterfølgende lagret 12 måneder i franske egetræsfade, heraf ca. 15-30 % nye afhængigt af årgangen. Vinen filtreres ikke ved aftapning. Smuk klassisk Mersault-aroma med nuancer af smør, ristede nødder, tropisk frugt og limeskal. Smagen har områdets karakteristiske fedme bakket op af en frugtsyre, der gør vinen saftig, ren og mineralsk. Dette er et fantastisk visitkort fra Vincent Bouzereau, der på flotteste vis introducerer Meursault. Vi anbefaler at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 11-13 grader, f. eks. sammen med stegt pighvar, hollandaise-sauce og nye kartofler eller til kalv med bérnaise. Drik den nu eller inden for ca. 10 år fra høståret.

799,-599 kr

Andre kiggede også på

Vincent Bouzereau, Meursault 2019 (v/6stk)

Vincents bud på en seriøs klassisk Meursault fra forskellige Lieu-dits beliggende især i det nordlige Meursault på grænsen mod Volnay.Mosten er naturgæret uden tilsætning af industrigær, og vinen har efterfølgende lagret 12 måneder i franske egetræsfade, heraf ca. 15-30 % nye afhængigt af årgangen. Vinen filtreres ikke ved aftapning.Smuk klassisk Mersault-aroma med nuancer af smør, ristede nødder, tropisk frugt og limeskal. Smagen har områdets karakteristiske fedme bakket op af en frugtsyre, der gør vinen saftig, ren og mineralsk.Dette er et fantastisk visitkort fra Vincent Bouzereau, der på flotteste vis introducerer Meursault. Vi anbefaler at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 11-13 grader, f.eks. sammen med stegt pighvar, hollandaise-sauce og nye kartofler eller til kalv med bérnaise.Drik den nu eller inden for ca. 10 år fra høståret.

Domaine Michelot, Meursault Clos Saint Félix 2020 (v/6stk)

En generøs, men ikke opulent Meursault hvor den beherskede fadlagring diskret spiller op til og sammen med den fine frugt og den friske syre. Dejlige buketter af hvide forårsblomster og vanilje som forenes med æbler, havtorn og noter af moden citrus.

Vincent Bouzereau, Bourgogne Blanc 2022 (v/6stk)

100% Chardonnay hovedsageligt fra Lieu-dits i Meursault (vinen er deklassificeret Mersault) med unge vinstokke. Gæringen er foregået ved det naturlige gær, og vinen har efterfølgende lagret 12 måneder i franske egetræsfade, heraf ca. 15% nye, og er ikke filtreret ved aftapning. Det fine terroir fornemmes straks i aromaen, der bl.a. byder på nuancer af modne æbler, citrus, ristede mandler og tropisk frugt. Smagen er frisk, sprød og med en klassisk let fedme i teksturen, der også gør den velegnet, når der kommer mad på bordet. Alt i alt er dette en yderst seriøs Bourgogne Blanc og et kup til prisen, da al frugten altså dyrkes i kommunen Meursault, hvor vinene let koster dobbelte! Nyd den til brie-ost, stegt laks eller til pastaretter, og servér ved 10-12 grader.

Vincent Bouzereau, Puligny-Montrachet 2021

Klassisk Puligny Montrachet - rig, rigelig og generøs!På næsen er den som en eksplosion med en stor buket, mens den på smagen er fyldig med god tesktur efterfulgt af skov og trøffelnoter. Fremragende diverse fiskeanretninger og lysere kød med cremet sauce.