Vacheron, Sancerre Le Romains 2020 (v/3stk)

100% Sauvignon Blanc fra den kendte Les Romains-vinmark, hvor jordens høje forkomst af flint skaber et mikroklima, der giver druerne mineralitet men også hjælper med at holde på varmen i marken. Dermed opnåes perfekt modning af druerne. Efter gæring er ca. halvdelen af vinen lagret i store gamle egetræsfade og den resternede halvdel på rustfrie ståltanke. Op fra glasset vælter en intens aroma med nuancer af røg, græs, hvide blomster og citrusfrugt. På tungen fornemmer man straks vinens fantastiske indre energi, der gør vinen levende og fristende. Smagen er pakket med nuancer af f. eks. gule æbler, pærer, salt, citrusfrugt og har en eftersmag domineret af en sprød syre og mineralitet. Les Romains kan med fordel gemmes i kælderen mange år frem, og vi anbefaler, at du i vinens ungdom giver den en times tid før servering ved 9-10 grader. Den er et flot match i selskab med f. eks. grillet laks, skaldyr, kylling og risotto.

498,-467 kr

Andre kiggede også på

Vacheron, Sancerre Rouge 2019 (v/2stk)

For mange producenter i Sancerre er rødvin ikke noget man har den store fokus på, men på Domaine Vacheron beviser man at Pinot Noir fra Sancerre godt kan tage kampen op med de mere kendte Pinot Noir fra Bourgogne. 100% Pinot Noir fra marker domineret af kalk og flint. Gæret på gamle egetræsfade og lagret på rustfrie ståltanke. Aromatisk byder vinen på nuancer af bl.a. ribs, hindbær, blommer, kanel og kalk. Smagen er særdeles elegant, læskende og mineralsk. En vin der er oplagt til hygge, men er også et godt match til f.eks. svinekød, fjerkræ og grillet fisk. Kan gemmes op til 7-8 år fra høståret.

Maison Sauvion, Val de Loire Chardonnay Le Bois Chalard 2022 (v/6stk)

Denne Chardonnay er en fin lille overraskelse fra Loire og en dejlig forfriskning, når solen skinner - eller når man godt kunne tænke sig, at den gjorde det.Diskret blomstrende i næsen med friske noter af sprød æble, pære, abrikos og citrus og derpå igen frisk, let ja nærmest letsindig i munden. En herlig let drikkelig vin, som udmærker sig ved sin fine umiddelbare saftighed.

Château de Montfrin, Un coup de dés jamais n'abolira le hasard Blanc 2021 (v/6stk)

En smuk vin med et lille kick til nuancen på grund af den korte skalkontaktet. Underspillet sådan som det ofte er tilfældet med de valgte druer. Mild fylde, fin frugtighed og med en lille finurlig urtet note i den friske finish, som er med til at give vinen kant. Rart her at have et alternativ til tidens mange aromatiske og stylede hvidvine.

Domaine Tinel Blondelet, Sancerre Frétoy Blanc 2020 (v/6stk)

En generøs Sancerre i en meget klassisk stil hvor de delikate citrusfrugter akdrug får lov til at løbe væk fra den markante saltkalkede, næsten røgede mineralitet. Gnistrende ren med markante noter af stikkelsbær, fersken og hyldeblomst, der bliver leveret i en næsten cremet tekstur, der et øjeblik får vinen til at virke blid, men så tager den underliggende friskhed over med en pulserende energi, som kun kan begejstre enhver, der holder af druen Sauvignon Blanc.Der er tale om frugt fra 3,5 ha. med i omegnen af 40 gamle Sauvignon Blanc stokke, der står på en sydøstvendt skråning rig på kalk- og flitesten. Efter en soignering af klaserne fjernes alle stilke inden turen går op i den pneumatiske presse hvorfra mosten løber direkte ned i de små rustfri ståltanke, hvor den får lov til at sætte sig 48 timer inden gæringen langsomt bliver sat i gang uden brug af fremmede gærstammer. Ingen malolaktisk gæring, men modning sammen med gærresterne i 8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes, nænsomt filtreres og tappes på flaske.