The Prisoner Wine Company, Unshackled Sauvignon Blanc 2021

The Prisoner Wine Company er ikke bange for at smide traditionernes tunge lænker, og skabe cuvéer med nytænkende blends. Det er deres Sauvignon Blanc-cuvée et rigtigt godt eksempel på. I Frankrig er de forskellige druesorter nærmest stavnsbundne til deres regioner, og rejser sjældent på tværs af områdernes grænser. Denne besnærende tilgang til ophav, den har The Prisoner Wine Company slet ikke. De har fået i Californien fundet frem til druesorter som i Frankrig er kendt fra Loiredalen, Nord Rhône og Syd Rhône, og blandet det sammen i en cuvée, der for en franskmand ville være galt, men for en Californisk vinproducent er helt genialt. Melon, fersken, citron, lime, ananas og mango – det er en sand frugtsymfoni, som springer dig i møde. Det er Sauvignon Blanc, der fylder mest i udtrykket, men der er løsnet mesterligt op for den meget stramme tekstur ved at tilføre Cheninc Blanc og Roussane. De to druer bløder op i det hele og giver vinen fylde.

249 kr

Andre kiggede også på

Chateau des Eyssards, Sauvignon Blanc-Sémillon, Bergerac 2021

Stil som klassisk hvid Bordeaux: sprød, rank Sauvignon Blanc med citrus, æble, blomster og græs, støttet af bredde og vægt fra Semillon. Fin balance mellem det kølige, elegante og en lille snert eksotik fra det marginalt varmere klima. Fin til aperitif, lys fisk, kylling og grønsager.Druerne, 90% Sauvignon Blanc og 10% Semillon, udbløder koldt med skallerne, og den kølige gæring kan vare flere uger. Vinen ligger derefter sur lie med faststofferne fra gæringen for maksimal frugtaroma, til den tappes.

The Prisoner Wine Company, Unshackled Red Blend 2019

The Prison Wine Company er kendt for deres blends. De er i stand til at blande mange druesorter sammen til én vin, som løfter sig op til noget større, end druerne hver for sig er værd.En tradition de fører videre med dette ”Red Blend” i deres Unshackled serie. Her er det Zinfandel, Malbec, Petite Sirah, Syrah, Tannat og Tempranillo som har været under kyndig behandling hos Director of Winemaking, Chrissy Wittmann.Tilsammen skaber denne stjernerække af druesorter en vin, som strutter af frugt. Hindbær, jordbær, brombær, blåbær, kirsebær – det er en ren bærsymfoni! Længere inde bagved, i det frodige smagsbillede, finder vi også florale toner af violer, et krydret strejf af hvid peber og en fornemmelse af tørret frugt.Stor, ærkeamerikansk vin på den måde, at du helst skal servere til bbq-spareribs, hamburgers fra grillen eller pulled pork. Så får du en både autentisk og velsmagende oplevelse.

La Campagne, Sauvignon Blanc Gascogne 2022 (v/6stk)

Det historiske Gascogne er hjemsted for mange store vinoplevelser og specielt Sauvignon Blanc dominerede hvidvine - leveres i absolut topklasse. Vinområdet i det Sydvestlige Frankrig, er ikke blandt de mest kendte - hvilket udelukkende betyder en højere ‘value 4 money,’ end hvis der havde stået Sancerre på flasken. La Campagne er intet mindre end en lille perle af velsmag til imponerende få penge. Her får du karakterfuld hvidvin i aromatisk stil og med masser af sprød frugt. Farven er lys gul og ligger let og glimtende i glasset. Duften er fyldig og vidner om en vin i fin balance mellem frugt og syre, mens tankerne ledes hen på nyudsprungen bøgeskov i maj. Smagen er frisk og domineres af grapefrugt, fersken og tropiske frugter - der brydes af en undertone med et strejf af mandel. Det er hvidvin i klassisk stil, som går godt til alt fra sushi til indisk mad - så længe der er godt med krydderier og citrus i maden, vil dette være et oplagt valg. Du kan også sagtens nyde den uden mad, bare med en skål saltede mandler på siden.

Dog Point, Sauvignon Blanc, Section 94, 2020

Fadlagret 18 måneder i ældre franske egefade. Hvidvinen har en flot karakterer og er i den tungere ende af Sauvignon Blanc - det er en flot rank struktur uden for meget eg, som dog giver et ekstra lag af komplekse fadnoter. Let gyldent skær, meget klar vin, blomsterduft, grapefrugt og urter). Smagen er kraftig og ungdommelig, men giver et stærkt indtryk, citrus og mineraler, måske lidt stenfrugt og et behageligt syreangreb i eftersmagen, som er utrolig lang. Velegnet til krydret mad, asiatisk mad, kylling og vegetarretter.Kan gemmes 6-7 år fra høstår.