Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice 2021

Bianco Pomice er Tenuta di Castellaros bedste hvidvin. Her får øen Lipari virklig lov til at skinne igennem - fra den vulkanske undergrund til de kølige vinde og det salte hav og lange varme sommerdag - alt sammen får lov at skinne igennem i en elegant og speciel hvidvin. Urter, citrus, saltvand og noget stenet dominerer når du dufter til Bianco Pomice. Det er noget underliggende aromatisk fra Malvasia-druen, som sammen med den citrusprægede Carricante giver en flot og kompleks duft, som i smagen bakkes op af 6 måneders lagring på brugte fade med gærresterne sur lie. Det er saftigt, dybt og komplekst på samme tid - og et flot eksempel på, hvad Syditalien også kan være. Server ved 10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fisk og skaldyr som ved middelhavet.

269,-199 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Castellaro, Nero Ossidiana 2019

Det er ikke hver dag at druen Corinto Nero finder vej til en flaske vin i Danmark, men sammen med Nero dAvola giver den her en virkelig velbalanceret vin - og noget tiltrængt friskhed til den sædvanlige syditalienske stil - som sammen med cirka et år på træfade giver kompleksitet, frugt og krydderier. Kombinationen af vulkansk jord, det lune, salte Middelhav og de evigt blæsende vinde giver Nero Ossidiana sin helt særlige karakter - det her er smagen af de æoliske øer koncentreret og puttet på flaske. Stilen er langt fra syditaliensk, det er kompleks og struktureret rødvin - som afspejler øen Liparis mange facetter. Server ved 14-16° i almindelige rødvinsglas. Drik til braiserede kødretter.

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice 2021

Bianco Pomice er Tenuta di Castellaros bedste hvidvin. Her får øen Lipari virklig lov til at skinne igennem - fra den vulkanske undergrund til de kølige vinde og det salte hav og lange varme sommerdag - alt sammen får lov at skinne igennem i en elegant og speciel hvidvin. Urter, citrus, saltvand og noget stenet dominerer når du dufter til Bianco Pomice. Det er noget underliggende aromatisk fra Malvasia-druen, som sammen med den citrusprægede Carricante giver en flot og kompleks duft, som i smagen bakkes op af 6 måneders lagring på brugte fade med gærresterne sur lie. Det er saftigt, dybt og komplekst på samme tid - og et flot eksempel på, hvad Syditalien også kan være. Server ved 10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fisk og skaldyr som ved middelhavet.

Tenuta di Castellaro, Corinto Sicilia 2019

Corinto-druen deler navn med en by i antikkens Grækanland, og det er også via grækernes rejser ud i middelhavet at druesorten er endt på Lipari. Den oldgamle drue leverer en mørkelilla vin som har en markant duft af mørkerød frugt, lakrids og grøn peber. Smagen er harmonisk, mørk og urtet med både blomme og peber - uden for voldsomme tanniner. 12 måneders fadlagring tilføjer endnu et lag til den modne frugt, vulkanske jord og varme middelhavsvind, der former Castellaros Corinto til en flot rødvin.

Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello 2020

Porticello er en af Liparis mest berømte strande, og vinen glimter som middelhavet og har både friskhed og varme, som når du stikker hovedet op af vandet efter en dukkert. Siciliens Carricante-drue giver livlighed og Moscato leverer lag på lag af aromatisk frugt. Det er en rund og mild vin som stadig har masser af karakter og som fylder munden og hvor man fornemmer Middelhavets nærhed og varme - i en crisp, fyldig og krystalklar vin.