Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice 2020

Bianco Pomice er Tenuta di Castellaros bedste hvidvin. Her får øen Lipari virklig lov til at skinne igennem - fra den vulkanske undergrund til de kølige vinde og det salte hav og lange varme sommerdag - alt sammen får lov at skinne igennem i en elegant og speciel hvidvin. Urter, citrus, saltvand og noget stenet dominerer når du dufter til Bianco Pomice. Det er noget underliggende aromatisk fra Malvasia-druen, som sammen med den citrusprægede Carricante giver en flot og kompleks duft, som i smagen bakkes op af 6 måneders lagring på brugte fade med gærresterne sur lie. Det er saftigt, dybt og komplekst på samme tid - og et flot eksempel på, hvad Syditalien også kan være. Server ved 10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fisk og skaldyr som ved middelhavet.

259 kr

Andre kiggede også på

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice 2020

Bianco Pomice er Tenuta di Castellaros bedste hvidvin. Her får øen Lipari virklig lov til at skinne igennem - fra den vulkanske undergrund til de kølige vinde og det salte hav og lange varme sommerdag - alt sammen får lov at skinne igennem i en elegant og speciel hvidvin. Urter, citrus, saltvand og noget stenet dominerer når du dufter til Bianco Pomice. Det er noget underliggende aromatisk fra Malvasia-druen, som sammen med den citrusprægede Carricante giver en flot og kompleks duft, som i smagen bakkes op af 6 måneders lagring på brugte fade med gærresterne sur lie. Det er saftigt, dybt og komplekst på samme tid - og et flot eksempel på, hvad Syditalien også kan være. Server ved 10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fisk og skaldyr som ved middelhavet.

Tenuta di Castellaro, Corinto Sicilia 2019

Corinto-druen deler navn med en by i antikkens Grækanland, og det er også via grækernes rejser ud i middelhavet at druesorten er endt på Lipari. Den oldgamle drue leverer en mørkelilla vin som har en markant duft af mørkerød frugt, lakrids og grøn peber. Smagen er harmonisk, mørk og urtet med både blomme og peber - uden for voldsomme tanniner. 12 måneders fadlagring tilføjer endnu et lag til den modne frugt, vulkanske jord og varme middelhavsvind, der former Castellaros Corinto til en flot rødvin.

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice 2021

Bianco Pomice er Tenuta di Castellaros bedste hvidvin. Her får øen Lipari virklig lov til at skinne igennem - fra den vulkanske undergrund til de kølige vinde og det salte hav og lange varme sommerdag - alt sammen får lov at skinne igennem i en elegant og speciel hvidvin. Urter, citrus, saltvand og noget stenet dominerer når du dufter til Bianco Pomice. Det er noget underliggende aromatisk fra Malvasia-druen, som sammen med den citrusprægede Carricante giver en flot og kompleks duft, som i smagen bakkes op af 6 måneders lagring på brugte fade med gærresterne sur lie. Det er saftigt, dybt og komplekst på samme tid - og et flot eksempel på, hvad Syditalien også kan være. Server ved 10°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til fisk og skaldyr som ved middelhavet.

Tenuta di Ghizzano, Il Ghizzano Bianco 2022 Øko (v/6stk)

Den frugtfinurlige, saftigt blomstrede 'Il Ghizzano Bianco' er Tenuta di Ghizzanos hvideste indspark og en overlegen terrassevin med vidtrækkende gastronomiske evner.Vinen er et blend af de tre lokale Toscan-druesorter Trebbiano, Vermentino og Malvasia Bianca, der dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper her ca. 35 km sydøst for Pisa tæt på landsbyen Ghizzano. Her har jorden et højt indhold af kalk/kridt fra dengang det hele endnu var havbund, hvilket ikke mindst er attraktivt, når man er en hvidvin, der gerne vil mere end bare at være sjov og festlig sommervin - især bag facaden.Druetyperne til 'Il Ghizzano' modnes på forskellige tidspunkter og høstes således også individuelt. I vinhuset gennemgår Trebbiano- og Malvasia-druerne en såkaldt Maceration Pelliculaire, også kendt som cold soak eller koldmaceration, hvor essensen er, at drueskallerne inden fermenteringen holdes i kontakt med mosten for at afgive endnu mere smag og tekstur.Herefter bruger Grevinde Ginevra og hendes team en måned på langsomt og forsigtigt at gære vinen færdigt ved lave temperaturer for dermed at fremelske de mere citrusbårne og sofistikerede noter i vinen, som andre mere kommercielt orienterede vinhuse måske har for travlt til. Vinen får ikke noget fad - bare ståltanke i et halvt års tid eller indtil den vurderes færdig, så intet kan spolere den karismatiske aromaprofil.I glasset møder vinen møder dig med en underspillet charme i form af saftige pærer, gule æbler, citroner samt strejf af både blomsterhonning og netmelon.På tungen er vinen tør, frugtig, frisk og energisk med en næsten kalket, let sitrende og faktisk ret struktureret eftersmag, som desuden kvalificerer den til brug i gastronomiske sammenhænge, hvis man ønsker dette.Foruden den uundgåelige status som en skøn og sofistikeret terrassevin, bærer Il Ghizzano således også potentialet som en mere end oplagt madvin til sommerlige skaldyrsfrokoster, kartoffelpizza med mascarpone for neden og gedeost for oven eller tuk italiensk inspirerede salater med f.eks. solmodne tomater, frisk burrata og basilikum.Vi anbefaler at nyde vinen køleskabskold og op til ca. 10 grader sommeren - ja hele året - rundt!