Stag's Leap Wine Cellars, Karia Chardonnay 2020

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet Sauvignon-vine blev smagt op mod nogle af de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer! Nogle af smagerne beskyldte Spurrier for at have snydt, og andre mente, at smagningen var noget værre pjat, for ”alle vidste jo, at fransk vin var verdens bedste”. Men nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden. Fra blommeplantage til vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde spottet et lille jordlod i en blommeplantage i Napa Valley, hvor han mente at man kunne dyrke vin i verdensklasse. Han lod jordstykket beplante med klassiske franske druesorter og hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warren Winiarskis vingård USA's mest berømte, og i 1989 blev markerne omkring vingården klassificeret som et officielt vindistrikt, Stags Leap District. Warren Winiarski dyrker Chardonnay i de mest vindblæste og kølige mikroklimaer i Stag's Leap District. På denne måde kan han fremstille en hvidvin med en friskhed og elegance, som er uhyre sjælden at finde i Californien. Karia ChardonnayKaria betyder yndefuld på græsk, og henviser til vinens stil, som ligger lysår fra den gængse californiske Chardonnay. Vinen er fadgæret og lagret "sur lie" på franske fade. Resultatet er en vin med en indtagende frisk bouquet af let eksotisk frugt og et strejf af creme brulee. Smagen er mættet med en moden bærfrugt som får flot modspil af en appetitvækkende friskhed, der gør Karia Chardonnay til en særdeles appetitvækkende smageoplevelse.

349 kr

Andre kiggede også på

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Red Blend 2018

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970.Vinens druesammensætning er 59 % Cabernet Sauvignon, 37 % Merlot, 4 % Petit Verdot (samt ganske lidt Syrah og Malbec). Vinen lagrer 14 til 15 måneder på franske egetræsfade.Bouquet af mørke bær, søde aromaer af egetræ og krydderier, med et strejf af tørrede krydderurter. Smagen har nuancer af modne blåbær, mørke kirsebær og noter af kaffe og chokolade. En struktureret mundfuld med bløde tanniner og en lang eftersmag. Prøv den f.eks. til grillet lam, oksebøffer, kyllingespyd eller pulled pork sandwich med cole slaw.

Sojourn Cellars, Durell Vineyard, Chardonnay 2017

Denne vin er et fabelagtigt eksempel på det potentiale, som denne mark har. Rig og poleret med lag på lag af stenfrugt, citrus og smag af hasselnød, som er kompleks, dyb og vedvarende. Druerne kommer fra to distinkte parceller med Old Wente Chardonnay kloner.

Stag's Leap Wine Cellars, Karia Chardonnay 2020

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet Sauvignon-vine blev smagt op mod nogle af de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer! Nogle af smagerne beskyldte Spurrier for at have snydt, og andre mente, at smagningen var noget værre pjat, for ”alle vidste jo, at fransk vin var verdens bedste”. Men nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde spottet et lille jordlod i en blommeplantage i Napa Valley, hvor han mente at man kunne dyrke vin i verdensklasse. Han lod jordstykket beplante med klassiske franske druesorter og hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warren Winiarskis vingård USA's mest berømte, og i 1989 blev markerne omkring vingården klassificeret som et officielt vindistrikt, Stags Leap District. Warren Winiarski dyrker Chardonnay i de mest vindblæste og kølige mikroklimaer i Stag's Leap District. På denne måde kan han fremstille en hvidvin med en friskhed og elegance, som er uhyre sjælden at finde i Californien.Karia ChardonnayKaria betyder yndefuld på græsk, og henviser til vinens stil, som ligger lysår fra den gængse californiske Chardonnay. Vinen er fadgæret og lagret "sur lie" på franske fade. Resultatet er en vin med en indtagende frisk bouquet af let eksotisk frugt og et strejf af creme brulee. Smagen er mættet med en moden bærfrugt som får flot modspil af en appetitvækkende friskhed, der gør Karia Chardonnay til en særdeles appetitvækkende smageoplevelse. 

Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet-vine blev smagt op mod de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer!Frankrigs enevælde var brudtNyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til verdensberømt vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde omlagt en blommeplantage i Napa Valley til vinmark, og han beplantede marken med klassiske franske druesorter. Han hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warrens vingård USA's mest berømte, og markerne omkring vingården har sidenhen opnået status som et officielt vindistrikt, Stag's Leap District.Cabernet fra Stag's Leap DistrictMange vil hævde at Californiens bedste Cabernet-vine dyrkes i Stag's Leap District. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde fra den nærliggende San Pablo-bugt giver optimale dyrkningsbetingelser. Fællesnævneren for alle områdets vine er en spektakulær rigdom på aroma og en kølig elegance, som er usædvanlig at støde på i Californien.Fay-markens Cabernet SauvignonFay er en af Stag’s Leap’s bedste marker, kendt for ultimative Cabernet-vine. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde giver optimale dyrkningsbetingelser. Vinen er fadlagret i 25 måneder på fransk eg, men det har ingenlunde tæmmet frugten. Duften byder på komplekse nuancer af solbær og eukalyptus. Smagen er velouragtig og rig på perfekt moden frug. Nydes af rummelige glas op til femten år fra høståret