Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970. Vinen er gæret delvis på rustfri stålfade og delvis på egetræsfade. 40 % har gennemgået malolaktisk gæring inden en 8 ½ måneds lagring ”sur lies” på egetræsfade, hvoraf 8 % helt nye fade. Chardonnay med smigrende aromaer af meloner, abrikoser og mandariner med et anstrøg af vanilje. Smagen forekommer blød med fyldige spor af æbler og citrusfrugter, der udmunder i en lang og vedvarende eftersmag. Anbefales til: grillede blæksprutter, sole meuniere eller frisk pasta i citron sauce med friske bønner og pancetta.

279 kr

Andre kiggede også på

Stag's Leap Wine Cellars, Fay 2018

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet-vine blev smagt op mod de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer!Frankrigs enevælde var brudtNyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til verdensberømt vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde omlagt en blommeplantage i Napa Valley til vinmark, og han beplantede marken med klassiske franske druesorter. Han hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warrens vingård USA's mest berømte, og markerne omkring vingården har sidenhen opnået status som et officielt vindistrikt, Stag's Leap District.Cabernet fra Stag's Leap DistrictMange vil hævde at Californiens bedste Cabernet-vine dyrkes i Stag's Leap District. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde fra den nærliggende San Pablo-bugt giver optimale dyrkningsbetingelser. Fællesnævneren for alle områdets vine er en spektakulær rigdom på aroma og en kølig elegance, som er usædvanlig at støde på i Californien.Fay-markens Cabernet SauvignonFay er en af Stag’s Leap’s bedste marker, kendt for ultimative Cabernet-vine. En mager vulkansk jordbund og kølige stillehavsvinde giver optimale dyrkningsbetingelser. Vinen er fadlagret i 25 måneder på fransk eg, men det har ingenlunde tæmmet frugten. Duften byder på komplekse nuancer af solbær og eukalyptus. Smagen er velouragtig og rig på perfekt moden frug. Nydes af rummelige glas op til femten år fra høståret 

Sojourn Cellars, Durell Vineyard, Chardonnay 2017

Denne vin er et fabelagtigt eksempel på det potentiale, som denne mark har. Rig og poleret med lag på lag af stenfrugt, citrus og smag af hasselnød, som er kompleks, dyb og vedvarende. Druerne kommer fra to distinkte parceller med Old Wente Chardonnay kloner.

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970. Vinen er gæret delvis på rustfri stålfade og delvis på egetræsfade. 40 % har gennemgået malolaktisk gæring inden en 8 ½ måneds lagring ”sur lies” på egetræsfade, hvoraf 8 % helt nye fade. Chardonnay med smigrende aromaer af meloner, abrikoser og mandariner med et anstrøg af vanilje. Smagen forekommer blød med fyldige spor af æbler og citrusfrugter, der udmunder i en lang og vedvarende eftersmag. Anbefales til: grillede blæksprutter, sole meuniere eller frisk pasta i citron sauce med friske bønner og pancetta.

Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

Créationserien bestående af både hvid, rød og rosé, stammer fra vinplanter, der har rødderne plantet solidt i den provencalske jord ved foden af Mourre Negre i 400 meters højde. Her har vinplanterne de optimale muligheder, for at skabe balancerede vine, hvor både syre og sødme balancerer hinanden i harmoni med moden frugt. Hele serien byder på vine som er elegante, saftige og delikate.Création No. 5 er baseret på 100% chardonnay. Vinen er ikke fadlagret, hvilket giver plads til rige frugtsmage af ananas, fersken og mango der sammen med den pikante syre skaber en vin, som passer perfekt til fisk, fjerkræ og skaldyr.