Sounit, Aligote Vielle Vignes 2021 (v/6stk)

Hvis en hvidvin i Bourgogne skal bære Appellation Bourgogne eller navnet på et af de mindre distrikter (Chablis, Meursault. . . ), skal den laves på druen Chardonnay, men man dyrker rent faktisk en anden drue i distriktet: Aligoté. Selv om den kun udgør 6% af det beplantede areal for hvidvinene og førhen altid blev betragtet som lillbroderen til Chardonnay, har flere producenter på det seneste vist, at man også kan lave store vine på Aligoté druen. Blandt de bedste dyrkningsområder for Aligoté regner man bl. Hautes Côtes de Nuits i det nordlige Bourgogne og Côte Chalonnaise mod syd. Især området Bouzeron – med eget AOC Aligoté de Bouzeron – nord for Rully, men også distriktet omkring Montagny laver gode Aligoté’er. Aligoté druen har det i det hele taget bedst i lidt bjergrige områder, hvor der er stor forskel mellem dag- og nattemperatur. Det er tilfældet i området Montagny, hvor Domaine Bernollin ligger. Navnet Montagny kommer fra det franske montagne (bjerg), og når man befinder sig midt i det smukke bjergrige og idylliske landskab i distriktet, forstår man navnet. Jordbundsforholdene her består af kalkrig stenlag, sand, ler og småsten, en perfekt blanding for Aligoté. Det bjergrige område betyder, at nætterne er kølige, og at modningen derfor foregår langsomt og stabilt. Dette sikrer ofte en god sprødhed og harmoni mellem styrke og friskhed i vinene. Aligoté ”Vieilles Vignes” kommer fra 2 parceller på Domaine Bernollin: Én parcel med ca. 80 år gamle Aligoté vinstokke, - og én med ca. 40 år gamle vinstokke. Vinen er håndplukket og gæret ved lav temperatur i ståltank og er aftappet i begyndelsen af marts måned efter høsten for at sikre optimal friskhed og finesse. Vinen har masser af frisk blomst og en dejlig frisk og sprød syre, som får mundvandet til at løbe. En meget harmonisk og charmerende vin. Nydes kølig og ung!Drikkes til lette sommerretter, salatretter, skaldyr og lette fiskeretter. Ultimativ til Bourgognes mest populære velkomstdrik Kir, en blanding af Crème de Cassis (solbærlikør) og hvidvin – efter traditionen Aligoté. En Aligoté i Domaine Bernollins kvalitet gør kun oplevelsen større.

185,-135,15 kr

Andre kiggede også på

Sounit, Aligote Vielle Vignes 2021 (v/6stk)

Hvis en hvidvin i Bourgogne skal bære Appellation Bourgogne eller navnet på et af de mindre distrikter (Chablis, Meursault...), skal den laves på druen Chardonnay, men man dyrker rent faktisk en anden drue i distriktet: Aligoté. Selv om den kun udgør 6% af det beplantede areal for hvidvinene og førhen altid blev betragtet som lillbroderen til Chardonnay, har flere producenter på det seneste vist, at man også kan lave store vine på Aligoté druen. Blandt de bedste dyrkningsområder for Aligoté regner man bl.a. Hautes Côtes de Nuits i det nordlige Bourgogne og Côte Chalonnaise mod syd. Især området Bouzeron – med eget AOC Aligoté de Bouzeron – nord for Rully, men også distriktet omkring Montagny laver gode Aligoté’er. Aligoté druen har det i det hele taget bedst i lidt bjergrige områder, hvor der er stor forskel mellem dag- og nattemperatur. Det er tilfældet i området Montagny, hvor Domaine Bernollin ligger. Navnet Montagny kommer fra det franske montagne (bjerg), og når man befinder sig midt i det smukke bjergrige og idylliske landskab i distriktet, forstår man navnet. Jordbundsforholdene her består af kalkrig stenlag, sand, ler og småsten, en perfekt blanding for Aligoté. Det bjergrige område betyder, at nætterne er kølige, og at modningen derfor foregår langsomt og stabilt. Dette sikrer ofte en god sprødhed og harmoni mellem styrke og friskhed i vinene. Aligoté ”Vieilles Vignes” kommer fra 2 parceller på Domaine Bernollin: Én parcel med ca. 80 år gamle Aligoté vinstokke, - og én med ca. 40 år gamle vinstokke. Vinen er håndplukket og gæret ved lav temperatur i ståltank og er aftappet i begyndelsen af marts måned efter høsten for at sikre optimal friskhed og finesse. Vinen har masser af frisk blomst og en dejlig frisk og sprød syre, som får mundvandet til at løbe. En meget harmonisk og charmerende vin. Nydes kølig og ung!Drikkes til lette sommerretter, salatretter, skaldyr og lette fiskeretter. Ultimativ til Bourgognes mest populære velkomstdrik Kir, en blanding af Crème de Cassis (solbærlikør) og hvidvin – efter traditionen Aligoté. En Aligoté i Domaine Bernollins kvalitet gør kun oplevelsen større.

Domaine de Bila-Haut, Roussillon Les Vignes De Bila-Haut Blanc 2020 (v/6stk)

En dejlig mellemfyldig mildt blomstrende og alligevel forfriskende hvidvin med strejf af kvæde og melon inden først bitterfriske noter fra moden grape og citron og siden også en salt næsten røget mineralitet tager førertrøjen på. Hvis du går rund med en idé om at de franske hvidvine fra den sydlige del af Middelhavskysten savner vitalitet vil denne hvide Roussillon være en artig overraskelse.

Sounit, Bourgogne Rouge - Vieilles Vignes 2021 (v/6stk)

Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået iskyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits,men netop derfor er der særligt gode køb at gøre netop herfra. Kvaliteten harved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or,og priserne ligger i et langt mere sympatisk leje. Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne.Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte afBourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fraCôte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til allehusets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturligegær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker udenfiltrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin iMontagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseretcuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såveldruer fra egne marker som købte druer.

Sounit, Rully Blanc 1. Cru La Pucelle 2020 (v/6stk)

1er Cru-marken ”La Pucelle” (jomfruen) ligger syd for selve Rully by og er nabo til markerne Montpalais og Vauvry. Den 8,20 ha. store vinmark vender perfekt mod øst, og undergrunden består hovedsageligt af brune kalksten. Marken er kendt for at producere en af de mest delikate vine i Appellationen Rully.Vinen er udelukkende modnet på franske egetræsfade (300 l. - 30% nye) over 12 måneder. Efter de 12 måneder på fade bliver vinen blandet i tank af rustfrit stål, hvor den ligger de næste 2 måneder. Vinen aftappes uden filtrering.Allerede i duften giver Rully 1er Cru ”La Pucelle” meget fra sig med flotte mineralske toner først og derefter mere komplekse, blomsterrige nuancer. I smagen er vinen struktureret, med toner af citrus, mango og vanille. Eftersmagen er lang og delikat med friske citrustoner.”La Pucelle” bør serveres i en karaffel, ved ca. 12-14 grader for bedst at udtrykke sin fulde smag. Vinen er velegnet til fisk, skaldyr, foie gras, kylling i flødesauce eller til en tør gedeost.