Sojourn Cellars Chardonnay, Sonoma Coast 2019

Med denne vin ønsker Sojourn at fremstille Chardonnay druens exceptionelle karakter i dette område. Vinen har en forførende næse af stenfrugt og gule æbler, der går igen i den rige, koncentrerede smag. Smagen er balanceret med et fint syreniveau, og lagringen i 30% ny fransk eg, bringer dybde til teksturen uden at overrumple frugten.

450 kr

Andre kiggede også på

Sojourn Cellars, Durell Vineyard, Chardonnay 2017

Denne vin er et fabelagtigt eksempel på det potentiale, som denne mark har. Rig og poleret med lag på lag af stenfrugt, citrus og smag af hasselnød, som er kompleks, dyb og vedvarende. Druerne kommer fra to distinkte parceller med Old Wente Chardonnay kloner.

Stag's Leap Wine Cellars, Karia Chardonnay 2020

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet Sauvignon-vine blev smagt op mod nogle af de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer! Nogle af smagerne beskyldte Spurrier for at have snydt, og andre mente, at smagningen var noget værre pjat, for ”alle vidste jo, at fransk vin var verdens bedste”. Men nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde spottet et lille jordlod i en blommeplantage i Napa Valley, hvor han mente at man kunne dyrke vin i verdensklasse. Han lod jordstykket beplante med klassiske franske druesorter og hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warren Winiarskis vingård USA's mest berømte, og i 1989 blev markerne omkring vingården klassificeret som et officielt vindistrikt, Stags Leap District. Warren Winiarski dyrker Chardonnay i de mest vindblæste og kølige mikroklimaer i Stag's Leap District. På denne måde kan han fremstille en hvidvin med en friskhed og elegance, som er uhyre sjælden at finde i Californien.Karia ChardonnayKaria betyder yndefuld på græsk, og henviser til vinens stil, som ligger lysår fra den gængse californiske Chardonnay. Vinen er fadgæret og lagret "sur lie" på franske fade. Resultatet er en vin med en indtagende frisk bouquet af let eksotisk frugt og et strejf af creme brulee. Smagen er mættet med en moden bærfrugt som får flot modspil af en appetitvækkende friskhed, der gør Karia Chardonnay til en særdeles appetitvækkende smageoplevelse. 

Stimson Estate Cellars Chardonnay 2020 (v/6stk)

Juan Muños Oca har været hos Stimson Estates siden 2003, hvor han blandt andet har arbejdet side om side med den legendariske Sugar Ray Einberger. I 2011 blev han forfremmet til chefvinmager og fik dermed også ansvaret for Stimson Estate Cellars vinene. Målet er at skabe velsmagende, intense vine, der reflekterer de fremragende vækstbetingelser i Washington State og druesorten. Og så skal de tilbyde et førsteklasses pris/kvalitetsforhold.Denne frugtdrevne, fyldige Chardonnay leverer aromaer af modne æbler, melon og et strejf af karamel. Smagen er frisk og ren og balanceres fint med et strejf af ny eg. En yderst velsmagende let tilgængelig og ligefrem Chardonnay. Prøv med grillet kylling, en sommer salat eller skaldyr.

Coppola, Diamond Collection Sonoma Coast Chardonnay 2019

Nyd et lækkert glas Chardonnay, fra de havvind-kølede skråninger i Sonoma County. Her er vinstokkene omhyggeligt plantet i udvalgte markparceller, så druerne opnår den helt optimale modning, så Francis Ford Coppola kan lave en hvidvin som er Diamond Collection navnet værdigt.Og det må man sige, at denne vin er. Teksturen er rig, cremet og tætpakket med masser af moden og saftig frugt, som balanceres af en forsigtig syre. Du kan finde gule æbler, ananas, honningmelon, flødekaramel, vanilje, abrikos og så den kendetegnende Chardonnay-smør-karakter.Det er så vidunderligt, at man sagtens kan sidde og nippe til det, uden andet selskab end en god bog eller en veltalende samtalepartner. Men skal du forbi køkkenet og trylle, så ville en cremet pastaret, evt. med lidt svampe eller kylling, få denne vin til at hæve sig til helt nye højder.