Simonnet-Febvre, Petit Chablis 2018

Flot vin fra terroir med bl. mergel og kalksten, der er med til at give den klassiske mineralske Chablis-smag, også selvom der kun står Petit Chablis på etiketten. Simonnet-Febvres Petit Chablis er lavet på 20-25 år gamle stokke og er i kælderen lagret i 6-8 måneder sur-lie i rustfri ståltanke. Efter aftapning har den fortsat tilværelsen i et roligt tempo med yderligere en lagring indtil frigivelsen det efterfølgende år. Her er elegance og friskhed at spore allerede i aromaen, der både byder på melon, citrus, blomster og kalksten. Dertil kommer en rank og frisk smagsoplevelse med en fornem renhed, dybde og fin frugtsyre, der får den til at fremstå yderst saftig og livlig. Simonnet-Febvres Petit Chablis er et flot match til f. eks. fisk/skaldyr, lyst kød eller blot til hygge på terrassen.

238,5 kr

Andre kiggede også på

Simonnet-Febvre, Petit Chablis 2018

Flot vin fra terroir med bl.a. mergel og kalksten, der er med til at give den klassiske mineralske Chablis-smag, også selvom der kun står Petit Chablis på etiketten. Simonnet-Febvres Petit Chablis er lavet på 20-25 år gamle stokke og er i kælderen lagret i 6-8 måneder sur-lie i rustfri ståltanke. Efter aftapning har den fortsat tilværelsen i et roligt tempo med yderligere en lagring indtil frigivelsen det efterfølgende år.Her er elegance og friskhed at spore allerede i aromaen, der både byder på melon, citrus, blomster og kalksten. Dertil kommer en rank og frisk smagsoplevelse med en fornem renhed, dybde og fin frugtsyre, der får den til at fremstå yderst saftig og livlig.Simonnet-Febvres Petit Chablis er et flot match til f.eks. fisk/skaldyr, lyst kød eller blot til hygge på terrassen. Vi anbefaler at nyde vinen ved 8-10 grader

Famille Brocard Petit Chablis 2021 (v/6stk)

Siden 1973 har Brocard familien dyrket vin i hjertet af Chablis. Med passion og høje standarder samt respekt for naturen har Brocard familien etableret sig i eliten i Chablis. Brocard familien dyrker efter økologiske og biodynamiske principper for at give så meget tilbage til naturen som muligt med tanke på de næste generationer af vinbønder i området.Famille Brocard Petit Chablis er familiens basis vin. Fremstillet på Chardonnay fra vinmarker med en sydvest vendt eksponering og 30 år gamle stokke, dette kombineret med den velkendte kalkholdige kimmeridge jord gør at Brocard har de bedste forudsætninger for at lave mineralske, komplekse og knitrende friske hvidvine.Famille Brocard Petit Chablis er let gylden i glasset med aromaer af akacie og friske mandler. Smagen er vibrerende, saftig og rund, med citrus og florale nuancer.

Jean-Marc Brocard, Petit Chablis 2020 (v/6stk)

En dejlig sprød hvidvin med al den gnistrende renhed, citrussyrlige syre og markante mineralitet, som druen Chardonnay ikke opnår mange andre steder end i Chablis.

Simonnet-Febvre, Chablis 2020 (v/6stk)

En skøn Chablis fra Simmonet-Febvre, som er ejet af legendariske Louis Latour - et af de helt store navne i Bourgogne!Efter forskriften er vinen lavet på 100% Chardonnay fra ca. 35 år gamle vinstokke. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 6-10 måneder.Resultatet er klassisk og lækkert med en flot duft af hvide ferskner, citron, lime, grønne æbler og kalksten. I munden er smagen frisk og med en flot mineralsk karakter, som ender i en velafrundet og lang finish.Vinen bør serveres ved 8-10 grader og nydes indenfor 5, maks 10 år, hvor den vil være et oplagt valg til hvid fisk, skaldyr og salater samt som hyggevin i godt selskab.