Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

Créationserien bestående af både hvid, rød og rosé, stammer fra vinplanter, der har rødderne plantet solidt i den provencalske jord ved foden af Mourre Negre i 400 meters højde. Her har vinplanterne de optimale muligheder, for at skabe balancerede vine, hvor både syre og sødme balancerer hinanden i harmoni med moden frugt. Hele serien byder på vine som er elegante, saftige og delikate. Création No. 5 er baseret på 100% chardonnay. Vinen er ikke fadlagret, hvilket giver plads til rige frugtsmage af ananas, fersken og mango der sammen med den pikante syre skaber en vin, som passer perfekt til fisk, fjerkræ og skaldyr.

109 kr

Andre kiggede også på

Provence Wine Maker, Creation No 6, Merlot 2019

Créationserien bestående af både hvid, rød og rosé, stammer fra vinplanter, der har rødderne plantet solidt i den provencalske jord ved foden af Mourre Negre i 400 meters højde. Her har vinplanterne de optimale muligheder, for at skabe balancerede vine, hvor både syre og sødme balancerer hinanden i harmoni med moden frugt. Hele serien byder på vine som er elegante, saftige og delikate.Création No. 6 er lavet på 100% merlot, som viser storartet frugt og er let tilgængelig i sin stil. Vinen er præget af aromaer af kirsebær, hindbær og solbær samt en snert af vanilje. Balanceret alkohol, syre og silkebløde tanniner skaber tilsammen rydraden i en ellers frugtdrevet vin. En vin som man med lethed både kan bruge til middagen og i sofaen.

Stag's Leap Wine Cellars, Hands of Time Chardonnay 2020

Hands of Time: går man langs med gangstien rundt om bygningerne på Stag’s Leap Wine Cellars, passerer man en helt enestående væg, der er dekoreret med en lang række kalkstenstavler, der hver især bærer et aftryk af en hånd. Disse aftryk er en samling af håndaftryk, der som en tidslinje hylder de mange Winemakere, som i bogstaveligste forstand har sat deres aftryk og bidraget til vinhusets historie helt tilbage til grundlæggelsen i 1970. Vinen er gæret delvis på rustfri stålfade og delvis på egetræsfade. 40 % har gennemgået malolaktisk gæring inden en 8 ½ måneds lagring ”sur lies” på egetræsfade, hvoraf 8 % helt nye fade. Chardonnay med smigrende aromaer af meloner, abrikoser og mandariner med et anstrøg af vanilje. Smagen forekommer blød med fyldige spor af æbler og citrusfrugter, der udmunder i en lang og vedvarende eftersmag. Anbefales til: grillede blæksprutter, sole meuniere eller frisk pasta i citron sauce med friske bønner og pancetta.

Provence Wine Maker, Creation No 8, Chardonnay 2022

Créationserien bestående af både hvid, rød og rosé, stammer fra vinplanter, der har rødderne plantet solidt i den provencalske jord ved foden af Mourre Negre i 400 meters højde. Her har vinplanterne de optimale muligheder, for at skabe balancerede vine, hvor både syre og sødme balancerer hinanden i harmoni med moden frugt. Hele serien byder på vine som er elegante, saftige og delikate.Création No. 5 er baseret på 100% chardonnay. Vinen er ikke fadlagret, hvilket giver plads til rige frugtsmage af ananas, fersken og mango der sammen med den pikante syre skaber en vin, som passer perfekt til fisk, fjerkræ og skaldyr.

Stag's Leap Wine Cellars, Karia Chardonnay 2020

Paris-smagningen i 1976 I 1976 afholdt vinhandleren Steven Spurrier en blindsmagning i Paris. Et udvalg af USA's bedste Chardonnay- og Cabernet Sauvignon-vine blev smagt op mod nogle af de bedste hvid- og rødvine fra respektive Bourgogne og Bordeaux. Smagsdommerne var anerkendte franske vinskribenter, sommelierer og slotsejere. Steven Spurrier annoncerede resultatet af blindsmagningen: En Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap Wine Cellars havde slået alle de store Bordeauxer! Nogle af smagerne beskyldte Spurrier for at have snydt, og andre mente, at smagningen var noget værre pjat, for ”alle vidste jo, at fransk vin var verdens bedste”. Men nyheden gik kloden rundt som en løbeild. Fransk vin var ikke usårlig! Man kunne også fremstille vine i verdensklasse andre steder i verden! Stag’s Leaps sejr i Paris banede vej for en bølge af ambitiøse vinprojekter i især Californien, og bølgen bredte sig med tiden også til resten af den nye verden.Fra blommeplantage til vindistriktStag's Leap Wine Cellars blev grundlagt af Warren Winiarski i 1972. Warren havde spottet et lille jordlod i en blommeplantage i Napa Valley, hvor han mente at man kunne dyrke vin i verdensklasse. Han lod jordstykket beplante med klassiske franske druesorter og hyrede datidens største vinguru i USA, André Tchelistcheff, til winemaker. Fire år senere var Warren Winiarskis vingård USA's mest berømte, og i 1989 blev markerne omkring vingården klassificeret som et officielt vindistrikt, Stags Leap District. Warren Winiarski dyrker Chardonnay i de mest vindblæste og kølige mikroklimaer i Stag's Leap District. På denne måde kan han fremstille en hvidvin med en friskhed og elegance, som er uhyre sjælden at finde i Californien.Karia ChardonnayKaria betyder yndefuld på græsk, og henviser til vinens stil, som ligger lysår fra den gængse californiske Chardonnay. Vinen er fadgæret og lagret "sur lie" på franske fade. Resultatet er en vin med en indtagende frisk bouquet af let eksotisk frugt og et strejf af creme brulee. Smagen er mættet med en moden bærfrugt som får flot modspil af en appetitvækkende friskhed, der gør Karia Chardonnay til en særdeles appetitvækkende smageoplevelse.