Pio Cesare Piodilei Chardonnay 2019 (v/3stk)

I 1980 tilplantede Pio Cesare en lille vinmark med Chardonnay ved Il Bricco vingården i Barbaresco. Her arbejdes med meget streng selektering for kun at bruge de perfekt modne druer. Gæring på nye franske egetræsfade (225 liter) og derefter yderligere 10 måneder lagring på samme fade inden vinen hviler 6 måneder i flasken inden frigivelse. Fra glasset breder der sig en bouquet af figen, citrus, hvide blomster, honningmelon og vanilje. Smagen er fyldig og cremet men samtidig med en præcis syre, som giver vinen en perfekt balance med nuancer af grønne æbler, mandler, smør og fersken. Vinen har en mineralsk domineret eftersmag, som gør, at man hele tiden har lyst til et glas mere. Kan med fordel gemmes 4-5 år fra høst og bør i sine unge år iltes 1 time før servering ved 10-12 grader. Et meget flot match til f. eks. fisk og skaldyr, grillet kylling eller risotto.

459,-344 kr

Andre kiggede også på

Pio Cesare, Barolo Ornato 2018 (v/2stk)

Pio Cesares familieejede Cascina Ornato i Serralunga d'Alba hører til de ældste og mest prestigiøse marker i hele Barolo. Herfra udvælger de hvert år sæsonens bedste druer, hvilket i 2016 dannede fundamentet til en af Pio Cesares bedste vine i historien! Før den blev drikkeklar, skulle mosten dog først gennem en gæring ved relativt høje temperaturer - et valg, der er truffet for at give den fornødne kraft og fylde til at kunne gennemgå de 30 måneders lagring, heraf 18 i franske barriques, uden at miste balancen.Ornato marken ligger 380 meter over havet, hvilket er med til at give vinen en helt unik finesse. Duft og smag er kraftuld og intens men samtidig helt fin og delikat i frugtaromaen af kirsebær, jordbær og roser, der får følgeskab af tjære, trøfler, pipetobak, vanilje og nødder, og balancen må i dén grad siges at være intakt. Smagen og særligt eftersmagen byder også på læder, skovbund, lidt svampe og tørrede blomster. De altid kraftige tanniner fra Nebbiolo er her også, men de er allerede nu ved at være fine og modne - ligesom vinens øvrige komponenter.Med den gennemgående rigdom leverer Ornato Barolo et sublimt modspil til kraftfulde madretter. Prøv den f.eks. til vilde fjerkræ, braiseret oksekød eller smagsintens risotto med svampe, gerne i dag men endnu hellere om 5, 10 eller 15 år. Serveres vinen alligevel her i sin relative ungdom, vil vi anbefale at hælde den på karaffel en time før servering ved 15-17 grader.98 point James Suckling (Årgang 2016)The blue fruit and freshness are impressive here. At the same time, there’s richness and focus with ripe fruit. Yet, it remains cool and bright. Superb center palate with great fruit and depth, but compact and focused. Needs three or four years to come together. Better after 2021.96 point - Robert Parker's Wine Advocate (Årgang 2016) With fruit from Serralunga d'Alba, the Pio Cesare 2016 Barolo Ornato offers a stunning presentation in this classic vintage. The bouquet shows small berry fruits and cassis, all framed by crushed stone, forest floor, blue flower and candied orange skin. There is a dusty mineral note to this wine as well, with terrific intensity on both the nose and the palate. The Ornato kicks in with finely integrated tannins and acidity that holds all those fruit flavors high and tall. What we have here is a standout Barolo that is staunchly vertical, linear and upfront.

Pio Cesare, Barbera di Alba 2020 (v/6stk)

Barbera di Alba fra Pio Cesare rødvin er en flot Barbera fra Barolo-området, med en dyb og kompleks smag med en krydret og moden frugt. Aromer af mørke bær og et strejf at ristet tobak præger smagen.

Terrazas, Chardonnay Reserva 2020 (v/6stk)

Chardonnay 2019 er tiltalende og udtryksfuld og afslører frugt aromaer af pære, banan, papaya og gul fersken, indrammet af subtile noter af ristede kastanjer, blomsterhonning og kandiserede appelsin.Frisk og blid start. Smagen er cremet, flydende og afbalanceret.

Goichot Frères Bourgogne Chardonnay 2021 (v/2stk)

Goichot Frères Bourgogne Chardonnay 2021 er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.