Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2020

Saint Romain er måske ikke det mest kendt af Bourgognes områder - måske fordi den ikke ligger langs hovedvejen der løber fra Dijon og gennem perlerækken af landsbyer i Cote d’Or. Men det er synd, for her bliver der lavet value-for-money Chardonnay i ægte Bourgogne-stil, man smager at vi er i Meursault-land. Balance er noget af det vigtigste i vin - og i særdeleshed i Chardonnay fra Bourgogne - Pascal Prunier-Bonheur rammer det ret godt i La Combe Bazin, som med 11-15 måneders fadlagring på gamle fade giver tilpas meget bund til hvidvinen, som fremstår både fyldig og frisk - uden at det kammer over. Fra et mikroskopisk plot på under 1 hektar, sydvestvendt, stejl skråning af kalk, mergel og en smule ler. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til et stykke bagt laks med urtetopping.

449,-319 kr

Andre kiggede også på

Pascal Prunier-Bonheur, Pommard 1er Cru La Reféne 2020

Pommard er tæt på at være indbegrebet af Bourgogne. Det er her du får alle Pinot Noirs facetter. Og i hænderne på Pascal Prunier-Bonheur får du et god bud på, hvordan moderne Pommard med respekt for traditionerne skal smage. La Reféne er en mindre 1.cru-mark i Pommard, som ligger helt op og ned af bygrænsen. Her får du arketypisk Pommard, som er kendetegnet ved sin ret mørke stil. Men det er stadig ægte Bourgogne, med masser af elegant frugt og intens friskhed.Server ved 14-16°C i store rødvinsglas. Drik til fuglevildt eller bare en god, stegt kylling med svampe.

Pascal Prunier-Bonheur, Beaune Blanc, Clos Saint Désiré 2020

Clos Saint Désiré er mindre mark som ligger lige over 1.Cru-markerne i Beaune oppe over skråningerne mellem Beaune og Pommard. Den høje beliggenhed sikrer masser af friskhed i vinen, som samtidig får en mindre del ny fad - og resultatet er en flot og velbalanceret Chardonnay i ægte Bourgogne-stil.Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til bagt laks.

Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2020

Saint Romain er måske ikke det mest kendt af Bourgognes områder - måske fordi den ikke ligger langs hovedvejen der løber fra Dijon og gennem perlerækken af landsbyer i Cote d’Or. Men det er synd, for her bliver der lavet value-for-money Chardonnay i ægte Bourgogne-stil, man smager at vi er i Meursault-land. Balance er noget af det vigtigste i vin - og i særdeleshed i Chardonnay fra Bourgogne - Pascal Prunier-Bonheur rammer det ret godt i La Combe Bazin, som med 11-15 måneders fadlagring på gamle fade giver tilpas meget bund til hvidvinen, som fremstår både fyldig og frisk - uden at det kammer over. Fra et mikroskopisk plot på under 1 hektar, sydvestvendt, stejl skråning af kalk, mergel og en smule ler.Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til et stykke bagt laks med urtetopping.

Pascal Prunier-Bonheur, Petit Bonheur Coteaux Bourguignons Chardonnay 2021

Coteaux Bourguignons er et vinområde, som inkluderer hele Bourgogne, hvor kravene til både druesorter og produktion er mindre strikse - og så kan der laves god vin til pengene - og når man som Pascal bruger vinstokke, som tidligere blev brugt til Meursault, ja så giver det bare ekstra god vin glasset. . Det er helt enkel og frugtig Chardonnay med masser af citrusfrugt, god cremet struktur og en frisk afslutning. Med andre ord helt klassisk Chardonnay som er lige til at gå til Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til lyse pastaretter og fisk.