Olivier Leflaive, Chablis Les Deux Rives 2018

En dejlig frisk Chablis fra Olivier Leflaive med noter af grønne æbler og citronskal, der danser rundt på paletten. Vinen har en flot syre, der giver masser af friskhed. Smagsnoterne går i retning af æbler, kalk og hvide blomster. Nyd denne til østers eller fisk. Fremstillet på chardonnay druer, der er høstet fra 12 parceller, som ligger på hver sin side af floden Serein der løber gennem Chablisdistriktet. Jordbunden er kalholdig og vinmarkerne passes efter bæredygtige principper. Efter høsten presses druerne straks ved ankomsten til vineriet. Vinen lagrer i 7 måneder inden aftapning, heraf kun en mindre del på træfade.

349,-279 kr

Andre kiggede også på

Olivier Leflaive, Bourgogne Blanc 2018

er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Domaine Gueguen, Chablis Grand Cru Les Preuses 2020

Gueguens Chablis Grand Cru Les Preuses har en strålende gul farve. Vinen er elegant, og har en selvsikker næse af hvide blomster, citrus og hvid frugt (pære, fersken). På ganen er denne vin meget fin, med afbalanceret syre og en mineralsk finish, meget tydelig Chablis stil!Kan lagres i 10 til 15 år. Mineraliteten og aromaerne af denne vin vil udvikle sig over årene, samtidig med at den bevarer livlighed og vitalitetServeres ved 10-12°CNyd den til grillet fisk eller fisk i sauce, grillet fjerkræ og lyst kød i flødebaserede saucer.

Domaine Raoul Gautherin, Chablis Grand Cru Les Clos 2020

Med en flot gylden farve og en duft af charmerende urtet mineralitet - taler denne her hvidvin sig lige ind i ganen - og derfra til hjertet. Det er storladen og maskulin hvidvin, med masser af karakter og store armbevægelser, som kalder på røget laks, confiteret gris eller bare en grillet hummer med mayo og citron. Den største Grand Cru mark i Chablis er Les Clos på 26,96 ha. hvor Gautherin har blot 0,18 ha. alt i alt. Vinen er et udsøgt bekendtskab men kræver lidt alder for , at vise sin karakter og store aromaprofil. Med årgangen 2020 får man en vin med gylden farve og en ungdommelig profil - men med potentiale til et meget langt liv. Der findes både citrus, urter og flint i duften - bl.a. spændende nuancer. Smagen er stor og har mineralitet, konfiteret frugt og en maskulin side man sjældent støder på i hvidvin. Absolut en sværvægter bland hvidvin og af en særdeles god oplevelse.

Olivier Leflaive, Chablis Les Deux Rives 2018

En dejlig frisk Chablis fra Olivier Leflaive med noter af grønne æbler og citronskal, der danser rundt på paletten. Vinen har en flot syre, der giver masser af friskhed. Smagsnoterne går i retning af æbler, kalk og hvide blomster. Nyd denne til østers eller fisk.Fremstillet på chardonnay druer, der er høstet fra 12 parceller, som ligger på hver sin side af floden Serein der løber gennem Chablisdistriktet. Jordbunden er kalholdig og vinmarkerne passes efter bæredygtige principper. Efter høsten presses druerne straks ved ankomsten til vineriet. Vinen lagrer i 7 måneder inden aftapning, heraf kun en mindre del på træfade.