Matthiasson, Napa Valley White 2015

Napa Valley White består af ca. 50% Sauvignon Blanc, 25% Ribolla Gialla, 20% Semillon og 5% Tocai Friulano, men denne vin er meget mere end tal: Det er en vin, der er med til at vise, at californisk hvidvin er meget andet end fed chardonnay og tropisk Sauvignon Blanc. Steve og Jill Matthiasson beskriver det bedst selv: This wine is our conception of a mythical “ideal” wine… a California wine with a spiritual connection to Friuli, Italy, but also drawing inspiration from the great whites of the Loire, Burgundy, Graves, Alsace, the Rhone, old-school Napa and Sonoma… actually the list of great whites we are inspired by goes on and on, and it is all wrapped up in this wine. This wine is an attempt at getting at the core of what white wine is all about, the archetypal “white wine,” thus the name. ” De forskellige druetyper høstes seperat, og i vinhuset presses de hele drueklaser forsigtigt. Først efter gæring blandes de fire druer og lagres 10 måneder i franske egetræsfade (20 % nye, neutral toast). Her foretages ingen malolaktisk gæring og ingen battonage. Vinen er hverken filtreret eller klaret ved aftapning, og brugen af SO2 på et minimum, hvormed frugten fremstår på friskeste vis. Sauvignon Blanc bidrager med frisk grøn frugt og citrus, ribolla gialla med nøddepræg og mineralitet, semillon med fylde og vægt og tocai friulano med et lille krydret præg. Matthiasson White Blend er underspillet og kræver opmærksomhed, men den vinder på den lange bane og når flasken er tom…. . så har man lyst til at åbne en ny. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

498 kr

Andre kiggede også på

Matthiasson, Napa Valley White 2015

Napa Valley White består af ca. 50% Sauvignon Blanc, 25% Ribolla Gialla, 20% Semillon og 5% Tocai Friulano, men denne vin er meget mere end tal: Det er en vin, der er med til at vise, at californisk hvidvin er meget andet end fed chardonnay og tropisk Sauvignon Blanc. Steve og Jill Matthiasson beskriver det bedst selv: This wine is our conception of a mythical “ideal” wine… a California wine with a spiritual connection to Friuli, Italy, but also drawing inspiration from the great whites of the Loire, Burgundy, Graves, Alsace, the Rhone, old-school Napa and Sonoma… actually the list of great whites we are inspired by goes on and on, and it is all wrapped up in this wine. This wine is an attempt at getting at the core of what white wine is all about, the archetypal “white wine,” thus the name.” De forskellige druetyper høstes seperat, og i vinhuset presses de hele drueklaser forsigtigt. Først efter gæring blandes de fire druer og lagres 10 måneder i franske egetræsfade (20 % nye, neutral toast). Her foretages ingen malolaktisk gæring og ingen battonage. Vinen er hverken filtreret eller klaret ved aftapning, og brugen af SO2 på et minimum, hvormed frugten fremstår på friskeste vis. Sauvignon Blanc bidrager med frisk grøn frugt og citrus, ribolla gialla med nøddepræg og mineralitet, semillon med fylde og vægt og tocai friulano med et lille krydret præg.Matthiasson White Blend er underspillet og kræver opmærksomhed, men den vinder på den lange bane og når flasken er tom….. så har man lyst til at åbne en ny.Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Duckhorn, Napa Valley Chardonnay 2019

Druerne til denne Chardonnay kommer fra nogle af de køligste beliggende marker i Napa Valley.I kælderen bliver vinen lavet ved hjælp af klassiske teknikker som gæring på franske egetræsfade og omrøring af bærmen kendte fra Bourgogne hvilket resulteter i en Chardonnay som flot balancerer kompleksiteten og fyldigheden af Napa Valley frugten.

Matthiasson, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2015

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Matthiasson, Napa Valley Cabernet Sauvignon Oak Knoll 2017 (v/2stk)

Matthiasson Cabernet Sauvignon er, som deres øvrige vine, nytænkende og langt fra den type af vin, der almindeligvis forbindes med Napa Valley. Efter høst blev druerne gæret i åbne gæringstanke og lagret i 20 måneder på franske egetræsfade (50% nye).Den færdige vin dufter intenst af mørke bær, der fra naturens side også giver mindelser om grillkrydderier og blyant foruden fadnuancerne af bl.a. nykværnede kaffebønder. På tungen varer intensiteten ved men opvejes af let og mineralsk fornemmelse, af Matthiasson selv beskrevet som weight without heaviness, og når man smager vinen, giver den beskrivelse sig selv.Et flot resultat fra Matthiasson og en nydelse ud over det sædvanlige til efterårets simreretter, vildt med ribsgelé eller til grillmenuen, når aftenen skal være ekstra mindeværdig!Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.