Marques de Murrieta, Capellania Rioja 2016

Capellanía kommer fra en parcel af samme navn beplantet med 100% ViuraCapellanía er både kraftig, tør og delikat. Den er først en smule lukket i næsen, men udvikler sig flot i glasset og afslører sine frugtrige og friske toner. Her finder man både grønne toner af blade og kryderurter, men også toner af eksotiske frugter. Det er en god idé at åbne den ca. en halve timer inden servering eller evt. servere den på karaffel. Brug hvidvinen til røget laks eller hellefisk, pastaretter, risotto eller til spanske tapaer med fisk og skaldyr.

498,-349 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Rioja, Gran Reserva 2014

I de bedste årgange beslutter man hos Marqués de Murrieta, at man udover Reserva og Gran Reserva Especial besluttede at producere en Gran Reserva. Vinen er først modnet i 26 måneder på tidligere brugte små amerikanske fade og derefter 8 måneder på nye amerikanske barriques. Efter aftapningen er vinen modnet i min. 3 år i slottets dybe kældre før frigivelse på markedet. Farven er meget koncentreret, med ruby nuancer. I duften er vinen meget klassisk Rioja, i en dejlig moderne stil, med masser af bid, krydderier og frugtkarakter. De krydrede toner og Tempranillos intense frugtnuancer harmonerer fint med vaniljen og trækarakteren, så vinen virker dejlig frisk og aromatisk og absolut ikke tung. I smagen finder man toner af krydderier, struktur, tannin og dejlige bløde toner af røde frugt. Efter lidt iltning kommer der mere harmoni og velour, med god frugtsødme, nuancer af mørkere frugter (moreller, brombær, mørke blommer) og en meget dyb finish med toner af cedertræ og tobak. En ganske enestående vin! Den er fremragende til vildtkød, okse og lam og kan sagtens klare retter serveret med mørke saucer, evt. med svampe eller med vilde bær. Vinen skal helt klart iltes på karaffel inden servering – gerne 2-3 timer.

Marques de Murrieta, Capellania Rioja 2016

Capellanía kommer fra en parcel af samme navn beplantet med 100% ViuraCapellanía er både kraftig, tør og delikat. Den er først en smule lukket i næsen, men udvikler sig flot i glasset og afslører sine frugtrige og friske toner. Her finder man både grønne toner af blade og kryderurter, men også toner af eksotiske frugter. Det er en god idé at åbne den ca. en halve timer inden servering eller evt. servere den på karaffel.Brug hvidvinen til røget laks eller hellefisk, pastaretter, risotto eller til spanske tapaer med fisk og skaldyr.

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2017

Dalmau er sidste skud på grenen for Marqués de Murrieta. Det er en vin som viser hvad det unge team kan, i deres blanding af klassisk Rioja og mere modern stil, hvor en smule Cabernet Sauvignon kommer og blander sig. Dalmau er en meget kompleks vin, hvor man fornemmer at der er arbejdet med detaljerne. Den er helt klart lavet i en gennemført, modern stil, med en meget mørk farve, en intens frugt ekstraktion og en træpåvirkning, som giver både krydrede og sødmefulde toner. Samtidig er man ikke i tvivl om, at vinen kommer fra Rioja. Den spanske stil er ikke skjult, modsat mange internationale prestige-Rioja'er. Det er en ganske harmonisk og karakterfuld vin, med kraft og fylde, men sandelig også med charme. Server den efter en iltning på ½ til en time på karaffel. Drik den til kalvekød, and eller fuglevildt.

Marques de Murrieta, Rioja, Reserva 2017 (v/6stk)

Tempranillo stil med nuancer af mørke bær kommer flot igennem i både duft og smag. I smagen er trækarakteren flot integreret i rødvinen som byder på komplekse nuancer af kirsebær, mandler og krydderier.Server den efter en iltning på ½ til en time på karaffel. Den egner sig fint til alle kødretter, især dem serveret med en kraftig sauce.