Markus Molitor, Sonnenuhr Auslese*** Fruchtsüss 2019

Vinen, som i både 2011 og 2013 er tildelt 100 point hos Robert parker. Stor smagskompleksitet, som kommer fra de bedst udvalgte druer fra denne mark. Her er en bred vifte af tropiske frugter og gule blomster. I munden er der fylde og sødme, men også en præcis frugtsyre, der skaber den fuldendte balance. Stor vin med et ekstremt potentiale.

749 kr

Andre kiggede også på

Markus Molitor, Pinot Blanc Einstern 2020

Herlig cremet og velbalanceret hvidvin fra nogle af de bedste marker i Mosel. Vinen har en åben bouquet med en del hvide blomster, gul moden tropisk frugt og kalket mineralitet. Smagen er medium fyldig, hvor frugten er flot balanceret af fin elegant frugtsyre.Denne vin er fremstillet på Pinot Blanc, som er en druesort der får opmærksomhed i disse år.Vinen har en stor alsidighed og fin balance, hvilket gør den yderst velegnet til en bred vifte af retter fra det lette elegante køkken. Einstern navnet henviser til at dette er en vin på bedre niveau og er sammensat af druer fra flere forskellige marker.Druerne høstes i begyndelsen af november og presses nænsomt. Vinen gæres i store gamle træfade, sammen med den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen i op til et år på træfade med bundfaldet, for at få øget kompleksitet.

Markus Molitor, Ockfener Bockstein Kabinett Trocken 2019

En Riesling som udtrykker sig både modent og fyldigt, men hvor den elektriske syre giver et sjovt og dragende modspil til den frodige vin. Det stimulerer hele sansepaletten, og viser at Markus Molitors forståelse for terroir og vin, er i en klasse for sig.2019 har vidst sig at blive en top-årgang for Markus Molitor, hvor vinene generelt set har opnået en fantastisk modning, samtidigt med at de har bevaret deres præcision og finesse. Det er helt unikke klimatiske betingelser, hvor sol, vind og vejr gik op i en højere enhed. Det formåede Markus Molitor i vanlig stil at udnytte, og hans 2019 Ockfener Bockstein står funklende klart i glasset. Vi finder noget af æbler, pærer, stikkelsbær, knuste sten, citronsskal og limesaft. En blanding af saftig frugt, citrusolier og mineralitet, som er helt uimodståelig.Ockfener Bockstein marken er en 63 ha stor og stejl mark, med en sydvestlig orientering og ligger ved byen Saar. Jorden består af en blanding af grå skiffer, sandsten og kvarts. Marken er ifølge Molitor kendt for at lave meget kraftige og fyldige vine, og som ofte får et nærmest krydret udtryk.Det er en vin som gerne skal serveres ordentligt afkølet, f.eks. ved 10-12 grader, så er det en læskende og tørstslukkende oplevelse, der kommer til at tage dig med storm.

Markus Molitor, Bernkastler badstube Spätlese Feinherb 2019

Stephan Reinhardt - Riesling ekspert hos RobertParker.com - besøgte i september 2020 Weingut Markus Molitormed det formål, at smage sig igennem og anmelde det enorme sortiment af vine fra 2018-årgangen. Dette resulterede i et hav af imponerende anmeldelser, hvoraf 85 ud af 110 vine fik over 90/100 point.Denne vin du her kan købe, Riesling Bernkasteler Badstube Spätlese, var blandt de bedste. Stephan skriver:94+/100 point RobertParker.comThe 2018 Riesling Bernkasteler Badstube Spätlese (Green Capsule) is very clear and intensely aromatic on the pure, elegant, flinty and only initially slightly reductive nose that displays very fine stone fruit and delicate slate aromas. Pure, round and piquant on the palate, this is a crystalline and nervy yet perfectly juicy, intense and elegant Badstube Spätlese with a persistently long and salty-piquant finish. The 2018 has stimulating grip and will age terrifically well over 30+ years.

Markus Molitor, Haus Klosterberg Riesling 2020 - 75 cl

En Riesling med en fantastisk personlighet från en av Moseldalens bästa producenter. Fräsch och uttrycksfull doft med inslag av gröna äpplen, citrus och vita persikor. Smaken balanseras med en lätt restsötma, som balanseras av färsk fruktsyra. Ett utmärkt vitt vin för sallader, milda ostar och milda fiskrätter.Druvorna för detta vin kommer från Markus Molitors fält längs floden. Alla åkrar är mycket branta med vinstockar upp till 50 år gamla. Druvorna skördas för hand och jäsning sker naturligt, endast med druvornas egen jäst. Efter jäsning i stora ekfat ligger vinet under en period på ståltankar med fällningen för att få ytterligare komplexitet i vinet. Vinet har knappt 10 gram kvarvarande socker per liter, men det balanseras med mer än 7 gram syra, vilket hjälper till att ge vinet en fin balans.