Markus Molitor, Ockfener Bockstein Kabinett Trocken 2019

En Riesling som udtrykker sig både modent og fyldigt, men hvor den elektriske syre giver et sjovt og dragende modspil til den frodige vin. Det stimulerer hele sansepaletten, og viser at Markus Molitors forståelse for terroir og vin, er i en klasse for sig. 2019 har vidst sig at blive en top-årgang for Markus Molitor, hvor vinene generelt set har opnået en fantastisk modning, samtidigt med at de har bevaret deres præcision og finesse. Det er helt unikke klimatiske betingelser, hvor sol, vind og vejr gik op i en højere enhed. Det formåede Markus Molitor i vanlig stil at udnytte, og hans 2019 Ockfener Bockstein står funklende klart i glasset. Vi finder noget af æbler, pærer, stikkelsbær, knuste sten, citronsskal og limesaft. En blanding af saftig frugt, citrusolier og mineralitet, som er helt uimodståelig. Ockfener Bockstein marken er en 63 ha stor og stejl mark, med en sydvestlig orientering og ligger ved byen Saar. Jorden består af en blanding af grå skiffer, sandsten og kvarts. Marken er ifølge Molitor kendt for at lave meget kraftige og fyldige vine, og som ofte får et nærmest krydret udtryk. Det er en vin som gerne skal serveres ordentligt afkølet, f. eks. ved 10-12 grader, så er det en læskende og tørstslukkende oplevelse, der kommer til at tage dig med storm.

175 kr

Andre kiggede også på

Markus Molitor, Wehlener Klosterberg Chardonnay * 2019

er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Markus Molitor, Kinheimer Rosenberg Spätlese Feinherb 2017

Halvtør, elegant, intens og saftspændt Riesling fra den stejle enkeltmark Kinheimer Rosenberg. Delikat, aromatisk og frugtfyldt bouquet med noter af lys fersken, pære, hvide rosenblade og modne citrusfrugter. En mineralsk brise komplementerer den intense, men sarte frugt. I munden opleves vinen blød, givende og let pikant, med en delikat honningsødme, suppleret af en kerne af lyse stenfrugter, passionsfrugt, grape og moden klementin. Rasende mineralsk med en charmerende sødme og læskende syre. En vin der med sin saftige frugt, lette sødme og sprøde syre, er en forfriskende ”stand-alone” vin. Fantastisk sammen med asiatisk inspirerede retter eller serveringer med sødmefulde skaldyr. Thai fiskefrikadeller, grillede rejer, vietnamesiske nuddelsalter, eller den klassiske ”Pad thai” er helt oplagte ledsagere.Enkeltmarksriesling fra den stejle vinmark Kinheimer Rosenberg, der ligger lige bag byen Kinheimer. En vinmark der ligger med syd/sydvest-vendt eksponering og hvis jordbund er præget af et højt skifferindhold. Alle druer håndhøstes og de helt rene og sunde druer presses let, inden vinen fermenterer i flere timer sammen med skallerne, for at trække mere aroma ud i vinen. Efter dette gæres vinen i store træfade med den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen med bundfaldet i en længere periode inden aftapningen.

Markus Molitor, Haus Klosterberg Riesling 2020 - 75 cl

En Riesling med en fantastisk personlighet från en av Moseldalens bästa producenter. Fräsch och uttrycksfull doft med inslag av gröna äpplen, citrus och vita persikor. Smaken balanseras med en lätt restsötma, som balanseras av färsk fruktsyra. Ett utmärkt vitt vin för sallader, milda ostar och milda fiskrätter.Druvorna för detta vin kommer från Markus Molitors fält längs floden. Alla åkrar är mycket branta med vinstockar upp till 50 år gamla. Druvorna skördas för hand och jäsning sker naturligt, endast med druvornas egen jäst. Efter jäsning i stora ekfat ligger vinet under en period på ståltankar med fällningen för att få ytterligare komplexitet i vinet. Vinet har knappt 10 gram kvarvarande socker per liter, men det balanseras med mer än 7 gram syra, vilket hjälper till att ge vinet en fin balans.

Markus Molitor, Ockfener Bockstein Kabinett Trocken 2019

En Riesling som udtrykker sig både modent og fyldigt, men hvor den elektriske syre giver et sjovt og dragende modspil til den frodige vin. Det stimulerer hele sansepaletten, og viser at Markus Molitors forståelse for terroir og vin, er i en klasse for sig.2019 har vidst sig at blive en top-årgang for Markus Molitor, hvor vinene generelt set har opnået en fantastisk modning, samtidigt med at de har bevaret deres præcision og finesse. Det er helt unikke klimatiske betingelser, hvor sol, vind og vejr gik op i en højere enhed. Det formåede Markus Molitor i vanlig stil at udnytte, og hans 2019 Ockfener Bockstein står funklende klart i glasset. Vi finder noget af æbler, pærer, stikkelsbær, knuste sten, citronsskal og limesaft. En blanding af saftig frugt, citrusolier og mineralitet, som er helt uimodståelig.Ockfener Bockstein marken er en 63 ha stor og stejl mark, med en sydvestlig orientering og ligger ved byen Saar. Jorden består af en blanding af grå skiffer, sandsten og kvarts. Marken er ifølge Molitor kendt for at lave meget kraftige og fyldige vine, og som ofte får et nærmest krydret udtryk.Det er en vin som gerne skal serveres ordentligt afkølet, f.eks. ved 10-12 grader, så er det en læskende og tørstslukkende oplevelse, der kommer til at tage dig med storm.