Markus Molitor, Bernkastler badstube Spätlese Feinherb 2019

Stephan Reinhardt - Riesling ekspert hos RobertParker. com - besøgte i september 2020 Weingut Markus Molitormed det formål, at smage sig igennem og anmelde det enorme sortiment af vine fra 2018-årgangen. Dette resulterede i et hav af imponerende anmeldelser, hvoraf 85 ud af 110 vine fik over 90/100 point. Denne vin du her kan købe, Riesling Bernkasteler Badstube Spätlese, var blandt de bedste. Stephan skriver:94+/100 point RobertParker. comThe 2018 Riesling Bernkasteler Badstube Spätlese (Green Capsule) is very clear and intensely aromatic on the pure, elegant, flinty and only initially slightly reductive nose that displays very fine stone fruit and delicate slate aromas. Pure, round and piquant on the palate, this is a crystalline and nervy yet perfectly juicy, intense and elegant Badstube Spätlese with a persistently long and salty-piquant finish. The 2018 has stimulating grip and will age terrifically well over 30+ years.

229 kr

Andre kiggede også på

Markus Molitor, Pinot Blanc Einstern 2020

Herlig cremet og velbalanceret hvidvin fra nogle af de bedste marker i Mosel. Vinen har en åben bouquet med en del hvide blomster, gul moden tropisk frugt og kalket mineralitet. Smagen er medium fyldig, hvor frugten er flot balanceret af fin elegant frugtsyre.Denne vin er fremstillet på Pinot Blanc, som er en druesort der får opmærksomhed i disse år.Vinen har en stor alsidighed og fin balance, hvilket gør den yderst velegnet til en bred vifte af retter fra det lette elegante køkken. Einstern navnet henviser til at dette er en vin på bedre niveau og er sammensat af druer fra flere forskellige marker.Druerne høstes i begyndelsen af november og presses nænsomt. Vinen gæres i store gamle træfade, sammen med den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen i op til et år på træfade med bundfaldet, for at få øget kompleksitet.

Markus Molitor, Ockfener Bockstein Kabinett Trocken 2019

En Riesling som udtrykker sig både modent og fyldigt, men hvor den elektriske syre giver et sjovt og dragende modspil til den frodige vin. Det stimulerer hele sansepaletten, og viser at Markus Molitors forståelse for terroir og vin, er i en klasse for sig.2019 har vidst sig at blive en top-årgang for Markus Molitor, hvor vinene generelt set har opnået en fantastisk modning, samtidigt med at de har bevaret deres præcision og finesse. Det er helt unikke klimatiske betingelser, hvor sol, vind og vejr gik op i en højere enhed. Det formåede Markus Molitor i vanlig stil at udnytte, og hans 2019 Ockfener Bockstein står funklende klart i glasset. Vi finder noget af æbler, pærer, stikkelsbær, knuste sten, citronsskal og limesaft. En blanding af saftig frugt, citrusolier og mineralitet, som er helt uimodståelig.Ockfener Bockstein marken er en 63 ha stor og stejl mark, med en sydvestlig orientering og ligger ved byen Saar. Jorden består af en blanding af grå skiffer, sandsten og kvarts. Marken er ifølge Molitor kendt for at lave meget kraftige og fyldige vine, og som ofte får et nærmest krydret udtryk.Det er en vin som gerne skal serveres ordentligt afkølet, f.eks. ved 10-12 grader, så er det en læskende og tørstslukkende oplevelse, der kommer til at tage dig med storm.

Weingut Rebholz, Gewurztraminer Godramseiner Munzberg Spätlese 2019 (v/2stk)

Mange ord kan siges om denne senthøstede Gewürztraminer fra Pfalz, men let og neutral er ikke nogen af dem. Som i alle Rebholz' vine er alt dog fuld af liv og i perfekt balance, mens intet lander uden for rammen.Godramsteiner Gewürtztraminer er sent høstet og i vinhuset gæret op til 9,5% alkohol. De 67,6 gram restsukker pr. liter placerer vinen i den søde ende. Til friske jordbær, frugttærter og sorbet eller alternativt til spicy thai-retter befinder den sig imidlertid i sit es, ligesom den gør den gør ganske på egen hånd, hvor man for alvor kan indsnuse den aromatiske x på egen hånd, hvor man for alvor kan indsnuse den aromatiske storladenhed.

Weingut von Hövel, Scharzhofberg, Riesling Spätlese 2018

Kombinationen af frugtintensitet og løftet elegance er imponerende. I duften kan man finde pære, æble, fersken, solbær, hyld og krydderurter, som i smagen følges af blomstertone, stikkelsbær og mineraler. En følelig syre, der vil blødgøres med alderen, bærer en lang eftersmag.